До уряду своє звернення каховські депутати чомусь вирішили не направляти.

З проханням переглянути тарифи на природний газ і його розподіл, а також “затвердити прозору та відкриту для населення методику обрахунку та встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги” до керівництва держави вирішила звернутися Каховська міськрада.

На своїй позачерговій сесії 15 січня вона прийняла звернення до президента України Володимира Зеленського, народного депутата Володимира Іванова, Верховної Ради та Міністерства енергетики. У ньому депутати вказали, що вважають підвищення тарифів неприпустимими і “таким, що порушує конституційні права громадян України на достойний рівень життя”.

“Наголошуємо, що ситуація потребує якнайшвидшого вирішення та сподіваємося на Вашу об’єктивну та виважену реакцію”, – вказано у зверненні Каховської міськради.

Втім, обговорення цього питання не викликало особливої зацікавленості серед депутатів. Мовчки підтримав звернення і міський голова Віталій Немерець. Лише депутатка від “Батьківщини” Тетяна Гончарова зауважила, що людей хвилюють тарифи не лише на газ, а й на електроенергію. Її запевнили, що у зверненні мова йде й про електрику. Хоча насправді зазначені у тексті звернення прохання стосуються лише газу і тарифів на житлово-комунальні послуги.

На відміну від доволі млявого тексту каховчан, Новокаховська міськрада прийняла напередодні більш жорстке звернення щодо тарифів. Водночас Нова Каховка вирішила направити його не лише до Зеленського, а й до уряду, який, власне, й був ініціатором скасування пільг на електроенергію та зростання тарифів на газ і його розподіл напередодні січневого локдауну.

Між тим, в Україні тривають протести проти шаленого підвищення тарифів. Особливе обурення у людей викликало те, що і чинний президент Володимир Зеленський, і його партія “Слуга народу” неодноразово обіцяли українцям зниження діючих у 2018-2019 роках тарифів. Причому, це мало статися вже цієї зими.

Поки Зеленський ніяк не відреагував на вимоги протестуючих та не пояснив, чому обіцяного зменшення тарифів так і не сталось. А прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що переглядати тарифи в бік зменшення уряд не збирається.

В якості компромісу українцям пообіцяли встановити граничні розміри тарифів на природний газ у лютому та березні 2021 року. Про повернення пільг на електроенергію мова взагалі не йдеться.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я