Техніку забрали для використання у передвиборчій кампанії попереднього міського голови.

Каховській школі кіно і телебачення “Studio “КіТ” повернули студійне обладнання, вилучене без пояснення причин ще в травні 2020 року. Про це повідомила керівниця школи Анна Забєліна.

– Всю апаратуру нам віддали. Дечого там ще не вистачає, але нам пообіцяли розібратися, – уточнила вона.

До занять в студії “КіТ” планують повернутися одразу після зняття карантинних обмежень.

Нагадаємо, що студійне обладнання школи кіно і телебачення забрали за вказівкою місцевих чиновників. Письмово начальниця управління культури і туризму Каховської міськради Анна Садова пояснила це потребою “забезпечити повноту та достовірність відображення даних у річній фінансовій звітності”.

Але в розмові з журналістами вона озвучила зовсім іншу причину. За її словами, керівництво міськради попросило передати їм цю техніку в тимчасове користування для зйомок відеороліків.

– Під час карантину нею в студії “КіТ” усе одно не користувались, тож чому б її не передати міськраді, щоб вона інформувала жителів міста? Я в цьому нічого такого не бачу, – пояснювала Анна Садова.

Справжні причини вилучення придбаного за кошти платників податків студійного обладнання тодішні керманичі Каховки навіть не приховували. Адже за допомогою цієї техніки активно знімались численні відеосюжети, які використовувались у передвиборчій кампанії попереднього міського голови.

Для трансляції агітаційних сюжетів у вестибюлі міськради почепили дорогий телевізор, а згодом за 250 тис. грн придбали вуличний LED-екран, який “приліпили” на занедбаний фасад історичної будівлі в центрі Каховки. Світлина Олега Батуріна

Проте ані вилучення у школи кіно і телебачення студійного обладнання, ані недолугі спроби начальниці управління культури і туризму Садової виправдати дії тодішнього міського голови Каховки не дозволили йому повторно сісти в це крісло.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я