На ці виплати мало піти більше 300 тис. грн.

Позбавити колишнього міського голову Андрія Дяченка та екс-секретаря міськради Андрія Мовчана вихідної допомоги вирішила Каховська міська рада. На зазначені виплати пропонувалось виділити більше 300 тис. грн.

На цю пропозицію чиновників депутати звернули увагу при розгляді проєкту бюджету громади на 2021 рік. Як пояснив начальник фінансового управління міськради Олександр Гончаров, передбачити кошти на щедру вихідну допомогу екс-чиновникам запропонувала головна бухгалтерка міськради.

Ваше право виносити зауваження до запропонованого проєкту бюджету. Бо остаточне рішення — за вами, а не мною чи міським головою. Бухгалтерка передбачила ці кошти, тож питання до неї. Загалом же на виплату вихідної допомоги посадовцям передбачено 730 тис. грн, – сказав депутатам Гончаров.

Водночас він визнав, що Андрій Мовчан і Андрій Дяченко не мають права на таку виплату. Погодилися з цим і депутати та виключили передбачені для екс-чиновників кошти.

До речі, сам екс-міський голова Каховки називав Олександра Гончарова своєю “правою рукою”. Коли в останні роки перебування на посаді Дяченка в міськраді вирішили звільняти чиновників пенсійного віку, це нововведення не торкнулось начальника фінансового управління. Як пояснив Дяченко на одній з нарад, “Гончаров допомагає нам із бюджетом і виконує всі вказівки, а таких як він ми не чіпаємо”.

Нагадаємо, що колишня голова Каховської райради Тетяна Тертична задекларувала отриману за неповні 11 місяців 2020 року зарплату майже в 1,5 млн грн.

За наданою головою райдержадміністрації Сергієм Перетятьком інформацією, зарплата Тертичної протягом 2020 р. становила від 77 тисяч до 151 тисячі гривень на місяць і включала 100%-ві преміальні виплати щомісяця. А в листопаді вона отримала одноразову виплату при припиненні своїх повноважень у розмірі 467,7 тис. грн.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я