В одному з них допустили одразу 18 помилок.

Перші рішення оприлюднила на своєму офіційному сайті Каховська міська рада восьмого скликання. Під номером один розміщене рішення “Про інформацію міської виборчої комісії щодо підсумків виборів міського голови та визнання його повноважень”, а під другим — аналогічне рішення про підсумки виборів депутатів. Обидва вони датовані 19 листопада. Проте на пленарному засіданні першої сесії, яке відбулось цього дня вказані рішення ніким не приймались, на голосування вони не вносились.

Це підтвердили, зокрема, депутат міськради від партії “Нам тут жити!” Віктор Зубков та голова Каховської міської виборчої комісії Максим Біжан. Також це відображено в оприлюдненому відеозаписі засідання сесії.

– Як на мене, депутатам було необов’язково голосувати щодо прийняття моєї інформації до відома. Достатньо того, що вона була оприлюднена на офіційному сайті Центрвиборчкому і зачитана мною на першому пленарному засіданні сесії, – пояснив Максим Біжан.

Як виявилося, рішення якимсь дивним чином усе таки були прийняті. А в одному з них, що стосується депутатів, навіть примудрилися допустити аж 18 помилок.

джерело: сайт Каховської міської ради

Не голосували за них і на продовженні першої сесії Каховської міськради 20 листопада.

Під №2 на сайті Каховської міськади оприлюднене зовсім інше рішення

Як озвучив на початку засідання міський голова Віталій Немерець, першим питанням у порядку денному був розгляд проєкту рішення про обрання секретаря міськради. Натомість на сайті міськради він чомусь оприлюднений під зовсім іншим порядковим номером – №3.

Крім того, до оприлюдненого на сайті Каховської міськради рішення про утворення виконавчого комітету внесли зміни, за які теж не голосували на пленарному засіданні та які були відсутні у виданому депутатам проєкті цього рішення. Вони стосувались суттєвих правок у назвах посад кількох членів виконкому. Відповідно до чинного регламенту міськради, всі ці зміни мали внести при розгляді цього питання на самій сесії.

За підготовку та проведення сесій міськради, юридичне, інформаційне та організаційно-технічне сприяння її роботі у Каховці відповідає цілий відділ з питань депутатської діяльності, створений у 2016 році за ініціативою депутатки міськради двох останніх скликань від “Батьківщини” Тетяни Гончарової. Проте, як свідчать щомісячні звіти роботи цього відділу, він займається переважно зовсім іншими справами. Наприклад, оформленням документів для надання матеріальної допомоги на поховання і отриманням протоколів про адмінправопорушення.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я