Після виборів усі гілки влади міста самоусунулись від проблем громади.

Одягати дітей якомога тепліше просять батьків класні керівники каховської початкової школи №1. Ось уже другий тиждень нового семестру навчальний заклад, як і більшість інших шкіл та дитсадків міста залишаються без опалення. Змушені мерзнути й місцеві жителі, які досі підключені до централізованого теплопостачання.

Коли, нарешті, комунальне підприємство “Каховтеплокомуненерго” запустить котельні — нікому не відомо. Відповідати на це питання нікому. Після свого програшу на виборах ще чинний міський голова Андрій Дяченко самоусунувся від своїх обов’язків і навіть видалив свою публічну сторінку у Фейсбуці. Його ж заступники відмовляються відповідати на телефонні дзвінки і майже завжди відсутні на своїх робочих місцях.

Не знає, коли з’явиться опалення в школах і начальниця управління освіти міськради Олександра Аркуша.

Станом на 6 листопада тепло вже є в мікрорайоні Свєтлово, що опалюється від котелень КП “Котельщик”. Питання запуску котелень в інших частинах міста вирішується на рівні області та посадовців Каховки. До його вирішення ми рекомендуємо школам №1, №2, №5 та №6 запровадити дистанційну форму навчання. А садочки мають змогу підтримувати належний температурний режим електрообігрівачами”, – написала в Фейсбуці Аркуша.

Разом із Дяченком на проблеми Каховці “забив” також і депутатський корпус у повному складі. Попри те, що його повноваження досі є чинними, жоден із народних обранців не висловив бажання з’ясувати, що ж відбувається в місті, на комунальних підприємствах і з тим же опаленням. Причому, мовчать навіть ті депутати, які переобрані до міськради нового скликання, від партій “Слуга народу”, “Батьківщина”, “ОПЗЖ”, “Пропозиція” та “Європейська солідарність”.

Скликати позачергову сесію міськради та розбиратися з тим, що відбувається, вони не поспішають. Хоча після набуття ними нових повноважень робити це може бути вже запізно.

Однією з причин відсутності опалення в місті, вочевидь, є борги КП “КТКЕ” перед Національною акціонерною компанією “Нафтогаз України”. 28 вересня набрало законної сили рішення Господарського суду Херсонської області щодо стягнення на користь “Нафтогазу України” майже 2,2 млн грн заборгованості за природний газ з жовтня 2017-го по березень 2018 року. А 22 жовтня набрало законної сили інше рішення Господарського суду області щодо стягнення з КП “КТКЕ” майже 1,7 млн грн.

Цікаво, що в червні 2019 року Каховська міськрада надала цьому підприємству на погашення його боргів майже 2 млн грн фінансової підтримки. До того між керівництвом “Каховтеплокомуненерго” та депутатським корпусом мало місце протистояння, пов’язане з високою вартістю централізованого опалення. Депутати наполягли на проведенні комплексної перевірки КП “КТКЕ”, зокрема, в частині правомірності його тарифів. Але попри те, що ця перевірка завершилась ще в кінці 2017 року, результати своєї роботи депутати озвучувати так і не захотіли.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я