Знищені саджанці обійшлись платникам податків у 190 тис. грн.

Висаджувати заново парк біля каховського житломасиву Свєтлово довелось місцевим активістам і підприємцям. Їхніми зусиллями невдовзі на цьому місці має з’явитися унікальна діброва площею 4 га, для якої обрали саджанці чотирьох видів дубу: червоного (канадського), пухнастого, австрійського та троянського.

“Так, не дуже швидко ми зможемо насолодитися виглядом потужних, високих красенів. Але цей проєкт не тільки для нас, а, радше, дар нащадкам. Мабуть, без перебільшення, каховська діброва буде унікальна в своєму роді, думаю, на сьогодні це єдиний дубовий гай таких розмірів в Україні”, – написав каховський активіст Володимир Москаленко.

Ініціатором відновлення парку став місцевий фермер Артур Шмаков. Крім висадки дубових саджанців разом із однодумцями він подбав про крапельний полив кожного деревця.

Попередній парк на цьому ж місці висадили в травні за ініціативою Каховської міськради. Тоді ці роботи виконувало КП “Комунальне транспортне підприємство”. На них охоче піарились як самі комунальники, так і міський голова Каховки Андрій Дяченко. Як вказано в договорі, оприлюдненому 26 березня цього року на порталі публічних закупівель “Прозорро”, загалом на придбання 1400 саджанців акації, ясеня, дубу, черемшини, кейлетерію, клену, берези, сосни, туї, ялівця з бюджету громади витратили 190 тис. грн.

Проте буквально через місяць весь новий парк загинув, оскільки у своєму масштабному проєкті комунальники і влада міста “забули” про полив. Згодом міський голова списав знищення парку на “невідомих зловмисників”, які нібито підпалили всі саджанці. Проте шукати тих, хто це зробив ніхто не став і на величезні втрати з бюджету громади просто махнули рукою.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я