Всі вони незаконно літали до окупованого півострова.

Арешт на 65 літаків кількох російських авіакомпаній наклав Херсонський міський суд. 40 із них належить другій після «Аерофлоту» найбільшій в Росії авіакомпанії S7 Airlines (ВАТ «Авіакомпанія «Сибирь»). Усі вказані літаки незаконно літали до окупованого Криму, повітряний простір над яким Україна закрила для міжнародних польотів ще у 2014 році. Про це повідомила прокуратура Автономної республіки Крим.

«Прокуратурою АР Крим та головним управлінням СБУ в АР Крим розслідується кримінальне провадження за фактами порушення службовими особами іноземних авіакомпаній правил міжнародних польотів і порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї (ч. 2 ст.332-1, ст.334 та ч.1 ст.111 КК України)», – йдеться в повідомленні відомства.

Починаючи з березня 2014 року, Україна закрила повітряний простір над окупованим півостровом у зв’язку з неможливістю здійснювати нагляд за безпекою польотів при організації повітряного руху, а також гарантування безпеки польотів. Відтоді офіційно припинено функціонування всіх аеропортів окупованої території півострова.


«Попри це, українськими слідчими встановлено близько 40 російських авіакомпаній, які здійснюють регулярні пасажирські авіаперевезення до окупованого півострова, порушуючи міжнародні правила польотів та законодавство України. У зв’язку з цим, прокуратура АР Крим спільно з ГУ СБУ в АР Крим звернулась до суду з клопотаннями про накладення арешту на літаки деяких російських авіакомпаній, що порушили порядок в’їзду/виїзду з/на окупований півострів та правил міжнародних польоті, наразі, арештовано 65 повітряних суден-порушників», – наголосили в прокуратурі АР Крим.


Нагадаємо, що в квітні 2014 року Європейська організація з безпеки аеронавігації заборонила польоти до Криму, якщо вони не були узгоджені з українською стороною. Також Державіаслужба України наприкінці 2015 року заборонила транзитне використання свого повітряного простору для всіх авіакомпаній Росії.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я