Місцеві чиновники брехали про дефіцит бюджетних коштів.

Повернути виплату матеріальної допомоги в 4 тис. грн на місяць вдовам загиблих на російсько-українській війні військовим 8 вересня вирішила Каховська міськрада. За словами начальника управління праці та соцзахисту населення міськради Андрія Скрипніченка, для цього з бюджету виділили 108 тис. грн. Тож усі дружини загиблих воїнів мають отримати кошти, належні їм з моменту припинення виплат.

Виплату матеріальної допомоги трьом вдовам у Каховці припинили в травні цього року. Чиновники пояснили це необхідністю оптимізувати бюджет через запроваджений в Україні карантин і брак коштів. Казали й що «можливо, жінки самі мають якийсь заробіток». Також міськрада скоротила фінансування громадських організацій, в тому числі, ГО «Учасники АТО «Скіф» та значно скоротила фінансування інших соціальних програм. Натомість бюджетні кошти стали перенаправляти на проведення різноманітних шоу, закупівлю і встановлення дорогих вуличних телевізорів та рекламних сіті-лайтів, а також на розкішні премії самих чиновників.  

Як з’ясувалося, заяви посадовців про нестачу бюджетних коштів виявилися брехнею. Про це свідчать перевиконання місцевого бюджету в першому кварталі та першому півріччі 2020 року, про що заявив начальник фінансового управління міськради Олександр Гончаров. За його словами, у І півріччі до міського бюджету додатково надійшло 2,33 млн грн власних та закріплених доходів. А порівняно з І півріччям минулого року доходи бюджету виросли майже на 4,4 млн грн.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я