Їх збиралися відкрити днем пізніше.

З 00:00 29 серпня відновлюється робота контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповану територію АР Крим і Севастополя та виїзду з неї. Всі три КПВВ працюватимуть у звичному режимі. Про це повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Відповідне рішення прийняв Кабінет Міністрів  України 26 серпня. Він зупинив дію попереднього розпорядження від 8 серпня, що обмежувало роботу КПВВ на адмінмежі з АР Крим.

«Водночас, уряд вніс зміни до постанови Кабміну № 641 від 22 липня 2020 року на час дії карантину, в період з 29 серпня по 28 вересня. Згідно зі змінами, іноземці та особи без громадянства, які мають на меті потрапити на підконтрольну уряду територію України через КПВВ на ТОТ Донецької та Луганської областей, АР Крим та м. Севастополя або потрапити до ТОТ України, повинні мати страховий поліс, який покриває витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19 та діє на строк перебування на території України, в тому числі, на тимчасово окупованих територіях», – повідомили в пресслужбі міністерства.

Поліс повинен бути виданий страховою компанією, яка зареєстрована в Україні або іноземною страховою компанією, що має представництво  в  Україні чи договірні відносини із українською страховою компанією – партнером.

«Усі категорії громадян, які прибувають з тимчасово окупованих територій мають пройти самоізоляцію, дострокове припинення якої можливе у разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР, який проведено після виїзду з ТОТ Донецької та Луганської областей та Криму. Для проходження самоізоляції ті, хто прибувають з ТОТ зобов’язані встановити та активувати мобільний додаток «Дія». У разі неможливості встановлення такого мобільного додатка особа підлягає обсервації», – вказано в повідомленні.

Від самоізоляції звільнені діти до 12 років та працівники представництв офіційних міжнародних місій і організацій, акредитованих в Україні.

Нагадаємо, що роботу контрольних пунктів на адмінмежі з Кримом призупинили з 8:00 9 серпня до 8:00 30 серпня. Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов пояснював рішення уряду тим, що кількість підтверджених випадків коронавірусу в окупованому Криму не відповідає реальним показникам. 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я