Підприємство не змогло розрахуватись з боргами.

Припинив своє існування розташований у Таврійську Новокаховський завод плавлених сирів. За лічені дні після зупинки підприємства все його обладнання вирізали і вивезли.

– Всіх двохсот працівників заводу звільнили з два тижні тому, а саме підприємство просто знищили, як свого часу наш м’ясокомбінат. Вирізали там усе до цурочки: сирцех, маслоцех, усе обладнання. Продали і вивезли всю техніку, все, що там було – аж до стільців у кабінетах. Не залишилось нічого, – розповів міський голова Таврійська Микола Різак.

За його словами, власники ТОВ «Новокаховський завод плавлених сирів» набрали кредитів у банку на 20 млн грн і не змогли їх повернути.

– Банк забрав майно підприємства собі і розпродав. Дуже шкода. Адже нам вдалося цей завод зберегти у буремні 1990-ті роки. А зараз не змогли. Для мене це особливий біль, адже свого часу я вісім років очолював це підприємство, – сказав Микола Різак.

За даними YouControl, нині завод плавлених сирів не перебуває в процесі припинення. Також у Господарському суді Херсонської області на розгляді перебуває 5 справ про стягнення боргів підприємства приблизно на 900 тис. грн. Одним із позивачів є новокаховське комунальне підприємство «Міський водоканал».

Новокаховський завод плавлених сирів заснували в 1961 році. Віднедавна він входив до складу компанії «Молочний доктор». У найкращі часи підприємства на ньому працювало до 400 осіб.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я