Реконструювати перериту ще торік центральну площу за існуючим проєктом міськрада передумала.

Відмовитись від реконструкції центральної площі перед районним будинком культури за затвердженим ще кілька років тому проєктом вирішила Каховська міськрада. На своїй сесії 22 липня вона виключила передбачені на це в місцевому бюджеті 4 млн грн.

вигляд площі за проєктом реконструкції. Джерело http://www.kn.ks.ua/news/citynews/v-kahovke-skoro-pristupyat-k-rekonstruktsii-tsentralnoy-ploshhadi/

Тендер на реконструкцію площі тут оголошували кілька разів. Уже тричі Антимонопольний комітет визнавав порушення тендерної процедури замовником робіт – «Комунальним транспортним підприємством». Сама ж площа ще з осені минулого року стоїть переритою, за що жителі міста прозвали її «пісочницею».

Передбачені на її реконструкцію кошти міськрада вирішила направити на капітальні ремонти доріг і тротуарів. Загалом на це спрямують 5,6 млн грн, попри заяву міського голови Андрія Дяченка, що через пандемію коронавірусу в Каховці відмовляються від будь-яких ремонтів і соціальних програм.

Також міськрада передбачила збільшення видатків на благоустрій майже до 15 млн грн і вирішила закупити рекламні сіті-лайти, тротуарну плитку і зелені насадження загальною вартістю по 200 тис. грн.

Чому були прийняті саме такі рішення ані депутатам міськради, ані жителям Каховки ніхто не пояснив.

Навіщо нам сіті-лайти, коли міський голова каже про нестачу коштів у бюджеті? Нехай чиновники мовчать, то, може, ви нам скажете? Чому ви голосуєте за ці рішення? – запитали у своїх колег, які мовчки підтримували запропоновані проєкти рішень депутати міськради.

Проте відповіді їм ніхто давати не став.

– Вочевидь, Андрій Дяченко вирішив відмовитись від існуючого проєкту реконструкції центральної площі. Скоріш за все, замість цього там без тендерів просто покладуть якусь дешеву плитку за 190 тис. грн, що розсиплеться через рік. І ми не побачимо там ані гарної гранітної плитки, ані красивих клумб, ані шикарних фонтанів, ані освітлення. Площу зроблять як звичайний тротуар, – вважає депутатка міськради Олена Молчанова.

До запланованого в місті масового капремонту доріг і тротуарів теж виникає чимало запитань. За рішенням міськради від 22 липня, на ремонти 36 доріг передбачили по 49,9 тис грн. Навряд чи за такі гроші можна капітально зробити всі необхідні ділянки взагалі відсутніх або давно розбитих вулиць.

Головна ж розгадка таких дивних сум полягає у тому, що проводити всі ці роботи комунальники зможуть узагалі без тендерних процедур. Адже після набуття чинності нової редакції Закону «Про публічні закупівлі» з 19 квітня цього року поріг для обов’язкового проведення тендерів через портал «Прозорро» знизився з 200 до 50 тис. грн. І, як бачимо, винахідливі чиновники на місцях винайшли спосіб, як не «заморочуватись» конкурентними процедурами і намаганнями зекономити кошти платників податків.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я