Акцію назвали мітингом на підтримку свободи слова.

Виступити проти свавілля керівництва Нової Каховки під стіни міськради 20 червня вийшли місцеві жителі. Приводом стала відмова міськради продовжити термін договору на розміщення та обслуговування тимчасової споруди для підприємницької діяльності місцевому ФОП Станіславу Пилиповичу.

Це рішення депутати прийняли на своїй закритій сесії 18 червня. Причому, проєкт рішення з відмовою внесли просто на пленарному засіданні. На думку депутата міськради Іллі Ісакова, це було звичайним «зведенням політичних інтересів». Адже цей підприємець є братом відомого місцевого активіста і блогера Андрія Пилиповича.

Заперечувати ці аргументи керівництво міста не стало.

Андрій такий же журналіст як ви оператор. Там політична діяльність відібрала розум і мозок, – заявив Ісакову міський голова Володимир Коваленко.

Як тиск на нього і намагання перешкодити його журналістській діяльності сприйняв дії міськради й сам Андрій Пилипович. Підтримати його в цьому на мітинг прийшло біля сотні новокаховчан. У своїх виступах люди обурювались намірам влади влаштувати забудови в парковій і історичній зонах міста. Висловлювали вони й інші претензії до своїх обранців.

Я пригадую 1994 рік, коли депутати міськради знімали мене з посади редактора міської газети. Тоді на сесію прийшов підтримати мене лише один житель міста. А сьогодні журналіста прийшли підтримати вже сто чоловік. Я вважаю, це великий прогрес. Значить, у нас народжується громадянське суспільство, – сказав на мітингу редактор видання «Нова Каховка. City» Олександр Гунько.

Учасники мітингу домовилися проводити подібні акції регулярно, щоб нагадувати людям про проблеми міста. Наступну таку акцію вони запланували на 5 липня.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я