Виділені на придбання апаратів штучної вентиляції легень кошти вирішили направити на розваги.

Згорнути міську програму захисту населення в умовах спалаху коронавірусу вирішила Каховська міська рада. На своїй позачерговій сесії 10 червня вона відмовилась від широко анонсованого в березні придбання за кошти місцевого бюджету двох апаратів штучної вентиляції легень для центральної районної лікарні. І вирішила перенаправити ці гроші на концерти, футбол і підтримку комунальних підприємств.

Позачергова сесія Каховської міськради 10 червня. Світлина автора

Це сталося якраз тоді, коли лікарні вдалося, нарешті, замовити ці апарати. Тепер лікарні доведеться сплатити штрафні санкції. А місто ризикує втратити це обладнання. Негідники, інших слів я не підберу, – обурена депутатка міськради Ірина Гончарова.

Вона нагадала, що в березні сам міський голова Андрій Дяченко обіцяв всі бюджетні кошти спрямувати на боротьбу з коронавірусом і на придбання двох апаратів штучної вентиляції легень та всіляко піарився на цьому.

Коли ж дійшло до діла, Дяченко передумав.

Відмовився він і від оголошених на початку карантину намірів не проводити до вересня в Каховці масові заходи. Але тепер замість обладнання для лікарні гроші вирішили направити на розваги. Зокрема, 220 тис. грн витратять на святкування Дня Незалежності, 63 тис. грн на фестиваль «Кіно під відкритим небом» і 30 тис. грн на заходи до Дня родини в липні.

Також за 200 тис. грн вирішили купити новий трактор для водоканалу, на 50 тис. грн облаштують спортивний майданчик в нещодавно відреставрованому «золотому» сквері по вул. Панкеєвській і на 100 тис. грн куплять 10 сіті-лайтів для КП «Комунальне транспортне підприємство».

Ще 80 тис. грн виділили для футбольного спортивного клубу «Каховка», співзасновником якого є один із найбагатших депутатів міськради від «Європейської солідарності» Ігор Хомінець. Відтак, загалом на СК «Каховка» з бюджету громади у 2020 році передбачили 580 тис. грн.

Чому під час карантину бюджетні кошти вирішили направити на розваги міський голова пояснювати депутатам навідріз відмовився. Більше того, жодне з винесених на позачергову сесію міськради питань взагалі ніяк не обговорювалось, а переважна більшість народних обранців, не заглядаючи до проєктів рішень, мовчки підтримала всі забаганки чиновників.

Пікова проблема [з карантином] пройшла. Можна тепер [витрачати гроші на концерти], – єдине, що зміг сказати Андрій Дяченко.

Попри карантин у Каховці масові заходи вже почали проводити. 6 червня тут організували урочисте відкриття оновленої паркової зони, на яку прийшло безліч людей з дітьми. Судячи з фотографій, всі вони були без захисних масок. А кількома днями раніше у школі №3 не менш масовим стало відкриття нового спортивного майданчику.

Хоча якихось два місяці тому налякане коронавірусом керівництво міськради виставляло в «білій хаті» міцні барикади і оплачувало недешеві послуги охоронців, аби лише відгородитися від жителів міста і зробити максимально комфортними умови для своєї роботи під час карантину.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я