Перевізник обслуговуватиме лише рейси на Кінбурнську косу.

Збитковістю пасажирських перевезень водним транспортом у ТОВ «СП «Нібулон» пояснили відмову від обслуговування рейсів між Голою Пристанню, Херсоном і Новою Каховкою в 2020 році.

Як заявила пресслужба компанії, з 19 червня швидкісні пасажирські судна ходитимуть лише за маршрутами Миколаїв – Кінбурнська коса – Очаків. Причому, вартість квитків буде нижчою, ніж торік: з Миколаєва до коси – 225 грн (назад – 210 грн), а з Очакова – 60 грн (у зворотному напрямку – 45 грн). У вартість кожного квитка входить обов’язкова одноразова плата за послуги національно-природного парку «Білобережжя Святослава» з організації короткострокового відпочинку на рекреаційній території.

«На жаль, цьогорічний сезон пройде без маршрутів Миколаїв – Вознесенськ та Нова Каховка – Херсон – Гола Пристань.За ці кілька років ми намагалися зробити все, щоб ці маршрути не тільки існували, але й були доступними для усіх: ми знижували вартість квитка від Вознесенська до Миколаєва, що зробило комфортну подорож річкою дешевшою, ніж в автобусі. За власний кошт обладнували причали, популяризували водні перевезення, виконуючи благодійні рейси для дітей учасників АТО, волонтерів, громадських активістів по Дніпру і Південному Бугу. Наша компанія весь цей час несла збиток на кожному пасажирі. А за три роки наші збитки склали кілька мільйонів гривень. Це без урахування благодійних рейсів, а також витрат у період міжнавігаційного перестою», – заявили в пресслужбі «Нібулону».

Перспективи відновлення пасажирського сполучення на Дніпрі в компанії прямо пов’язують з наявністю інтересу з боку держави.

«На превеликий жаль, відродження пасажирських водних перевезень в Україні сьогодні залишається економічно невигідним і неприбутковим напрямом. Ані за попередньої, ані за чинної влади ми так і не побачили зацікавленості в цьому проєкті держави», – підсумовують в компанії.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я