У міській раді вкотре наступають на старі граблі.

З порушення антикорупційного законодавства почався кар’єрний зліт техніка з благоустрою КП «Комунальне транспортне підприємство», депутата Каховської міськради від партії «Відродження» Юрія Заремби.

28 травня рішенням міськради його обрали першим заступником міського голови. До початку пленарного засідання сесії новопризначений посадовець мав подати декларацію свого майнового стану за минулий рік. Однак у порушення ст. 25 Закону України «Про державну службу» і ст. 45 ЗУ «Про запобігання корупції» цього не зробив: на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції станом на 28 травня вказаної декларації ми не знайшли.

Сам міський голова Андрій Дяченко ніяк не прокоментував кандидатуру Заремби на цю посаду. Так само без коментарів він залишив й інші недавні кадрові зміни. Приміром, свою ж пропозицію обрати новим секретарем міськради безробітного комуніста Андрія Мовчана.

Депутати міськради поцікавились у Юрія Заремби: чи планує він, відповідно до вимог законодавства, скласти депутатський мандат і що збирається робити на новій посаді. Про перше він відповів: «Подумаю». А про друге не менш лаконічно: «Допомагати місту».

Тими самими порушеннями супроводжувалось призначення в червні 2018 року заступника міського голови Каховки Олега Потоскуєва. Щоправда, той крім не подання декларації перед призначенням порушив ще й строки подання своєї заяви на проведення обов’язкової спеціальної перевірки. Саме за це, після подання НАЗК міський голова оголосив йому догану.

Як ми вже повідомляли, 43-річний Юрій Заремба досі не був помічений у скандалах разом із колишньою місцевою опозицією на чолі з депутатом облради Павлом Філіпчуком. А під час недавніх спроб імпічменту міському голові навіть став на його захист.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я