Чиновники вирішили знімати на ній власні відеосюжети.

Про вилучення студійного обладнання без пояснення причин місцевими чиновниками заявила керівниця Каховської школи кіно і телебачення «Studio «КіТ» Анна Забєліна.

Це сталось 13 травня без жодних пояснень – на який термін у нас забирають техніку, чи є гарантії її збереження тими, хто нею буде користуватися? Чи буде у нас можливість відновити роботу студії після завершення карантину? Тим більше, що ми працюємо цілий рік, а заняття у нас тривають навіть влітку. Замість відповіді нам надали наказ начальниці відділу культури міськради Анни Садової від 24 квітня. В ньому пояснюється, що це здійснюється «для забезпечення повноти та достовірності відображення даних у річній фінансовій звітності». Усно Садова запевнила, що вона буде вимагати повернення нам техніки після завершення карантину. Як на мене, це мало схоже на тверду гарантію того, що все нам вернуть за першої ж потреби, – розповіла нам Анна Забєліна.

Як пояснила Анна Садова, керівництво міськради попросило передати їй цю техніку в тимчасове користування для зйомок відеороліків:

Під час карантину нею в студії «КіТ» усе одно не користувались, тож чому б її не передати міськраді, щоб вона інформувала жителів міста? Збитків це ніяких нікому не завдає. А так техніка попрацює для всього міста. Я в цьому нічого такого не бачу.

За словами Садової, після відновлення занять у школі кіно і телебачення, всю техніку їм неодмінно повернуть. Вона також нагадала, що все це обладнання купувалось за рахунок місцевого бюджету при створенні «КіТ» у 2017 році. Востаннє міськрада виділила на техніку для студії 150 тис. грн. у минулому році.

Зйомка відеокліпів, які всіляко піарять міського голову Андрія Дяченка віднедавна стала новою «фішкою» Каховки. Їх активно розміщують у соцмережах і безперервно крутять для відвідувачів і охоронців на спеціально придбаному за кошти платників податків величезному телевізорі, встановленому в холі адмінбудівлі міськради.

Проте побоювання представників студії «КіТ» є далеко не безпідставними. Тим більше, що подібні прецеденти з відеотехнікою вже були. Приміром, торік на прохання Каховського відділу поліції за 43 тис. грн. із місцевого бюджету придбали квадрокоптер. Як пояснювали чиновники, він потрібен «для посилення безпеки на великих публічних заходах». Та коли справа дійшла до передачі купленого квадрокоптера поліції, керівництво міста різко передумало і вирішило залишити його собі. Зйомки ефектного панорамного відео для кліпів міського голови виявилось набагато важливішою для громади справою ніж допомога в організації безпеки для якихось там правоохоронців.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я