Тетяна Тертична повернулась з закордонної відпустки.

Скликати позачергову сесію вперше в цьому скликанні довелось депутатам Каховської районної ради. Через відсутність голови райради Тетяни Тертичної в Україні під загрозою опинилось питання перерозподілу бюджетних коштів для підготовки центральної районної лікарні до лікування хворих на коронавірус.

За Законом «Про місцеве самоврядування в Україні», сесію райради можуть скликати голова або її заступник. «Проте голова райради перебуває у плановій відпустці поза межами країни, а посада заступника голови райради давно є вакантною», – написали у своєму зверненні депутати і запропонували самостійно скликати сесію.

5 березня Каховська райрада надала Тетяні Тертичній частину щорічної основної відпустки з 12 по 29 березня. Проте по її завершенню вона навряд чи зможе вийти на роботу. Початок відпустки голови райради співпав зі стартом карантину в Україні.

– Насправді сесія райради може взагалі без проблем зібратися й без мене. Інша справа, що поки не готові документи для її проведення. Для того, щоб ми зібрались, якісь гроші повинні виділити Каховська міськрада і громади району. Поки маленьку суму виділила нам лише область. Тож фінансове управління [райдержадміністрації] не може поки сформувати саму сесію. Крім того, у ЦРЛ на вільних залишках є 2 мільйони гривень. Тож вони нібито в разі чого грошима забезпечені. А от коли пройдуть інші сесії – тоді й буде подальша розмова, – прокоментувала Тетяна Тертична за допомогою онлайн-зв’язку.

Відповідати на питання – де вона перебуває і коли повернеться на роботу – вона не захотіла. Але судячи з гучних оголошень, які супроводжували нашу розмову, це була одна з франкомовних країн – Франція або Швейцарія.

Як зізналась перша заступниця голови Каховської РДА Ольга Вакулич, проведення позачергової сесії райради справді виявилось проблемою.

Думаю, Тетяна Тертична не спеціально створила таку ситуацію. Де вона перебуває – ми не знаємо, не цікавились. Але з ініціативою скликати сесію до райради і до нас уже звернулась група депутатів. Закон дає їм таке право, – пояснила вона.

Орієнтовно сесія райради має відбутися 7 квітня. На ній планується виділити кошти на придбання для лікарні засобів індивідуального захисту, спецкостюмів, масок, тестових систем та обладнання, необхідного для лікування і попередження поширення коронавірусу в районі.

25 березня Тетяна Тертична повернулась з закордонної відпустки. Це вона підтвердила у Фейсбуці. Також вона натякнула, що не збирається перебувати в добровільній самоізоляції.

«З 26 березня я перервала відпустку. Сесія райради відбудеться згідно плану після засідання планово-бюджетної комісії в разі подання райдержадміністрацією проєкту рішення з розрахунками», – повідомила вона.

Як відомо, в умовах карантину при поверненні додому вона мусить залишатись 2 тижні у добровільній ізоляції. За порушення цієї вимоги передбачена адміністративна відповідальність.

Нагадаємо, що днями на Херсонщині підтвердили перший випадок захворювання на коронавірус. За повідомленням «Укрінформу», інфекцію виявили у жительки Генічеська, яка повернулась з Об’єднаних Арабських Еміратів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я