Причиною тому є рання весна і мала кількість опадів.

На два тижні раніше, ніж торік відбувся пуск дніпровської води у Північно-Кримський канал.

За словами начальника управління ПКК Сергія Шевченка, зазвичай канал заповнювався водою наприкінці березня. Однак через відсутність метеорологічної зими, малу кількість опадів, ранню весну і посушливі погодні умови в нинішньому році було прийнято рішення зробити це раніше.

Як повідомили в Басейновому управлінні водних ресурсів нижнього Дніпра, водогосподарські організації завершили підготовку водогосподарсько-меліоративного комплексу до роботи в поливному сезоні 2020 року.

«Заповнення води русла Північно-Кримського каналу здійснюється за графіком. 27 березня очікуються горизонти води, необхідні для початку заповнення Олександрівського магістрального каналу, де протягом тижня будуть набрані робочі рівні води для забору аграріями Скадовського і Голопристанського районів. З 29 березня протягом 2 діб планується заповнення міжгосподарських каналів РЕМ-1 і РЕМ-2 для поливу та затоплення рису в Каланчацькому районі. В кінці березня очікується заповнення включення насосної станції Зонального магістрального каналу для зрошення в Олешківському і Скадовському районах», – йдеться в повідомленні управління.

Загалом у поточному році планується укласти біля 900 договорів про надання послуг, пов’язаних із забором води аграріями Херсонщини. Перші з них уже укладені в зоні обслуговування Скадовського управління водного господарства.

Нагадаємо, що після незаконної анексії Криму Україна припинила подавати воду на півострів через Північно-Кримський канал. До його окупації Україна забезпечувала до 85% потребу Криму в прісній воді.

Більшість об’єктів каналу в Криму стали непридатними до експлуатації. Його русло в районі Армянська поросло деревами і кущами. А за словами місцевих жителів, там розвелись лисиці і вовки. Для вирішення проблеми з водою окупаційна влада Криму збирається використовувати русло каналу для реверсної її подачі. Причому, для цього вона протягнула вздовж каналу новий водогін, а від відновлення самого русла ПКК відмовились, визнавши це економічно недоцільним.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я