Дії чиновників є грубим порушенням Конституції та законів України.

Про проведення засідань спільних депутатських комісій та сесій в закритому режимі на час дії карантину оголосила Каховська міськрада. Про це йдеться в повідомленні на її офіційній сторінці у Фейсбуці.

«На виконання постанови Кабміну від 11 березня «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» в Каховській міськраді з 16 березня запроваджений обмежений режим роботи. Прийом громадян здійснюватимуть тільки управління праці та соцзахисту населення, ЦНАП та відділ державної реєстрації. Відмінено особистий прийом громадян керівниками виконкому, обмежено проведення нарад, комісій, конкурсів, які проводитимуться тільки в разі участі до 10 осіб. Відміняються усі масові заходи в місті і у виконкомі», – вказано у повідомленні.

Про обмеження присутності сторонніх людей на пленарних засіданнях сесій Каховської міськради йдеться і в розпорядженні міського голови Андрія Дяченка.

Сама сесія тут має відбутись 26 березня. На ній очікується призначення нового секретаря міськради та трьох заступників міського голови.

– Дії Каховської міськради є порушенням Конституції та Законам України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про інформацію», «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в України, «Про телебачення і радіомовлення», «Про інформаційні агентства» і «Про доступ до публічної інформації», – коментує медіа-юристка Інституту розвитку регіональної преси Людмила Панкратова.

За її словами, рішення про проведення закритого пленарного засідання може прийматись виключно для розгляду конкретно визначених питань і лише під час сесії міськради. Натомість «протидія розповсюдження в місті епідемії коронавірусу» взагалі не може бути підставою для проведення сесій в закритому режимі.

– Крім того, надзвичайного стану в Україні не введено. А згідно вже згадуваної постанови КМУ, запроваджені під час карантину обмеження не стосуються заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування, – пояснила Людмила Панкратова.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я