КП «Комунальне транспортне підприємство» звинувачують в порушенні порядку проведення процедури закупівлі.

У корупційних діях, зловживаннях і дискримінації учасників торгів звинуватила каховське КП «КТП» підприємниця з Нової Каховки Ольга Краковецька. Вона звернулась зі скаргою до Антимонопольного комітету України про порушення підприємством порядку проведення Процедури закупівлі реконструкції площі перед районним будинком культури ім. Фрунзе.

Після втручання АМКУ відкриті торги призупинили. Подальша їхня доля стане відома після розгляду скарги підприємниці, призначеного на 27 березня.

Як написала в своїй скарзі Ольга Краковецька, КП «КТП» своїми діями порушив основні принципи публічних закупівель, а саме: «недискримінацію учасників торгів та запобігання корупційним діям і зловживанням». Такі порушення законодавства замовником закупівель – КП «КТП» – могли бути спричинені бажанням «підлаштувати» перемогу в тендері для «своїх» людей.

 «Прошу встановити порушення законодавства у сфері публічних закупівель вчинених тендерним комітетом КП «КТП» та зобов’язати його усунути порушення законодавства шляхом внесення зміни до тендерної документації у даній закупівлі», – вказано у скарзі Ольги Краковецької.

Нагадаємо, що торги по реконструкції площі мали відбутись 13 березня.

Завершити реконструкцію площі мали ще до кінця 2019 року. Торік тендер на його проведення виграло київське ТОВ «Левміськбуд». Восени вона приступила до демонтажу старої плитки і призупинила всі роботи. У їх зриві директор компанії Андрій Крамаренко звинуватив керівництво Каховської міськради та КП «КТП». «Саме вони не захотіли виконувати умови підписаного нами договору», – заявив він.

У свою чергу директор КП «КТП» Артем Трофимчук заявив, що його підприємство вирішило самостійно, без «усіляких там ProZorro» освоїти передбачені на реконструкцію площі гроші платників податків.

– Завдяки цьому ми зекономимо на фінансуванні і прискоримо процес. Дай Бог усе буде добре і ми до 1 травня 2020 року все закінчимо, – пообіцяв він.

Нагадаємо, що реконструкцію центральної площі повинні були завершити ще в 2015-2017 роках. Однак депутати Каховської міськради нинішнього скликання «забракували» давно розроблений проєкт реконструкції вартістю 1,54 млн. грн., що передбачав встановлення на площі фонтанів. Вони від фонтанів відмовились, але вирішили покласти там дорогу гранітну плитку Покостівського родовища. Та навіть збільшення вартості робіт до майже 6 млн. грн. і численні заклики народних обранців здійснити реконструкцію з порушенням антикорупційного законодавства так і не наблизили її завершення.

Також КП «КТП» оголосило тендер на проведення реконструкції площі біля МПК «Меліоратор». Очікувана вартість робіт складає 8,2 мільйони гривень. Аукціон призначено на 23 березня.

 

 

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я