На що саме витратять 21 мільйон гривень з міського бюджету громаді не пояснили.

У махінаціях з винесеними на розгляд сесії міськради проєктами рішень міського голову Каховки Андрія Дяченка звинуватив секретар міськради Володимир Мироненко. Сталося це після того як голова місцевого формування з охорони громадського правопорядку «Щит» Петро Матвієнко запитав у народних обранців, чому вони на минулій своїй сесії вирішили зменшити фінансування його організації з 50 до 10 тисяч гривень на рік.

Як виявилося, самі депутати не знали, що саме міститься в рішенні про зміни до міського бюджету на 2020 рік, який вони прийняли на сесії міськради 20 лютого. Хоча згідно нього вони визначились, куди направити аж 21 мільйон гривень залишків коштів, що склались на рахунках міськради станом на 1 січня. Причому, жодних пояснень на тій сесії чиновники надавати не захотіли, а депутати проголосували за проєкт рішення наосліп без обговорень, за лічені секунди. Сам міський голова Андрій Дяченко згодом відзвітував лише про частину цих коштів: мовляв, 3,2 млн. з залишків державної медичної субвенції вирішили передати Каховській центральній районній лікарні. Куди піде решта – залишилось загадкою. Рішення міськради теж не дає відповіді на ці питання.

– Той проєкт рішення про бюджет міста, за який ми голосували і запропоновані міським головою зміни до нього ми не бачили. Лише після сесії я зрозумів, за що саме ми проголосували, – заявив Володимир Мироненко.

– Міський голова виносить на сесії проєкти рішень, які ми навіть не обговорюємо на засіданнях постійних депутатських комісій, – додав депутат міськради від «Опоблоку» Олександр Особа.

Винні в цьому самі депутати, які готові мовчки голосувати за те, що їм підсунуть чиновники, – вважає депутатка міськради від «Європейської солідарності» Ірина Гончарова. – Як було на сесії 20 лютого? Міський голова озвучив, що проєкт рішення про міський бюджет містить зміни. Я поцікавилась: які саме? Але сам секретар міськради Володимир Мироненко разом із мером заявили, що обговорювати це не потрібно, бо проєкт рішення повністю узгоджений з депутатськими комісіями.

Також Ірина Гончарова нагадала, що чиновники вже не вперше обводять навколо пальця занадто довірливих депутатів. За її словами, подібне вже мало місце при внесенні змін до міського бюджету в листопаді 2019 року.

– Тоді Андрій Дяченко нам пояснював, що треба на якісь канцтовари перекинути частину коштів. Депутати повірили. В дійсності ж на канцтовари направили лише 100 тис. грн., а декілька сотень тисяч гривень пішли на величезні премії самим чиновникам міськради перед новим роком. Хоча мови про це взагалі не було, – розповіла вона.

 

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я