Фестиваль має намір реалізувати тут не лише музичні, а й екологічні проекти.

Найстаріший джазовий фестиваль України вже в цьому році може бути проведений на Херсонщині. Про це повідомила президентка Koktebel Jazz Festival Лілія Млинарич.

Інформацію оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбуці і голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв. За його словами, підписання меморандуму про співпрацю місцевої влади з дирекцією фестивалю запланований на 14 лютого.

Після вимушеного переїзду з Криму Koktebel Jazz Festival  п’ять разів проходив на Чорному морі під Одесою. У 2019 році в полегшеному форматі його провели в арт-резиденції в Києві на Трухановому острові. Минулої осені оргкомітет фестивалю здійснив творчу експедицію, під час якої вивчав нові можливі локації для його проведення в 2020 році. Члени оргкомітету побували в Херсоні, Бердянську, Коблевому, але врешті решт зупинили свій вибір на Скадовську.

“У Скадовську діалог вийшов: по-перше, у них є досвід – наприклад, тут проводиться великий фестиваль “Чорноморські ігри”. По-друге, – і це важливо – тут є людина-драйвер, яка дуже хоче щоб місто прийняло фестиваль, Сергій Павленко. Крім того, Скадовську виявилася близькою ідея продовження сезону за рахунок подієвого туризму– і міська влада, і громадські організації готові не просто сказати “ласкаво просимо”, а й допомогти з організацією фестивальної інфраструктури. Є готовність надати Палац культури і літній театр для проведення освітніх програм, дитячої арт-резиденції: це – новий формат нашої дитячої програми, яку ми випробували в Києві восени 2019 року”, – прокоментувала Лілія Млинарич в інтерв’ю Zruchno.Travel.

 

Вона також додала, що вибір Скадовська був обумовлений зручною логістикою: на території області діє міжнародний аеропорт, від якого приблизно 70 км до місця проведення фестивалю хорошою автомобільною трасою.

«Це важливо», – підкреслила Лілія Млинарич.

Частину фестивальних заходів планується провести на острові Джарилгач. Саме там може розміститись музично-екологічна резиденція з невеликим табором екологічних волонтерів, вечірніми акустичними концертами, лекціями та дискусіями.

За словами члена опікунської ради Koktebel Jazz Festival, глави Асоціації індустрії гостинності України Олександра Лієва, у Скадовська є туристичний актив і амбітні цілі. «А, як кримчанин, хочу сказати, що хоча київський формат фестивалю і вийшов цікавим, Koktebel Jazz Festival потребує морського узбережжя”, – додав він.

Попередньо фестиваль планується провести у вересні.

Фото: facebook.com/koktebeljazz

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я