Новокаховчанина Артема Охременка заочно засудили за сприяння терористам

Олег Батурін

707

Раніше його заочно засудили за розповсюдження в Новій Каховці в червні 2014 року газети «Новороссия».

До 8 років позбавлення волі за сприяння і участь у терористичних організаціях «ЛНР» і «ДНР» заочно засудили 34-річного жителя Нової Каховки Артема Охременка. Про це йдеться у вироку Бердянського міськрайонного суду Запорізької області, який недавно набрав законної сили.

«Досудове розслідування, яке проводила СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури Херсонської області встановило, що мешканець Нової Каховки проводив активну антиукраїнську пропаганду та агітацію. Для уникнення кримінальної відповідальності (8 жовтня 2014 року, – прим. автора) він виїхав до тимчасово окупованої території Донецької області. Зловмисник приєднався до терористів та обійняв посаду «заступника командира по роботі з особовим складом» одного з незаконних збройних формувань (7-ї ОМБР, в/ч 08807 «ЛНР», – прим. автора)», – повідомила прес-служба СБУ.

За інформацією СБУ, бойовик проводив підбір кадрів для вступу до «ДНР», контролював несення чергування, зокрема, на блокпостах, в казармі, слідкував за виконання наказів керівників «ДНР» і «ЛНР», проводив допити захоплених у полон військовослужбовців Збройних Сил України.

«СБУ задокументувала, що з вересня 2016 року, перебуваючи на окупованій території Луганщини, зловмисник брав участь та сприяв діяльності терористичній організації «ЛНР» у складі «7-їй бригади Народної міліції «ЛНР», – повідомила прес-служба відомства.

З вироку Бердянського суду стало відомо, що засуджений 20 січня 2017 року Новокаховським міським судом був визнаний винуватим у розповсюдженні в Новій Каховці листівок та газети «Новороссия» з закликами щодо насильницького захоплення державної влади та зміни державного кордону України. Тоді йому присудили заочно 6,5 років позбавлення волі. Проте той вирок поглинув останній, більш суворий. А строк відбування покарання рахуватиметься з моменту фактичного затримання засудженого.

Артем Охременко перебуває у розшуку СБУ за переховування від слідства. Також інформацію про нього можна знайти в базі «Миротворця».

Фото зі сторінки ВК/Артем Охременко.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я