Про перехід до проросійської “Опозиційної платформи — За життя” заявили депутати від “Опоблоку” і навіть Радикальної партії Олега Ляшка.

Не дочекавшись оголошення нових місцевих виборів група депутатів Каховської міськради від “Опозиційного блоку” та Радикальної партії вирішила зрадити своїм політичним силам. На сесії міськради 29 серпня її представники заявили про перейменування депутатської фракції “Опозиційний блок” у фракцію “Опозиційна платформа — За життя”. До неї вирішили перейти 5 із 8 членів “старої” фракції — Наталія Скін, Олександр Особа, Олена Молчанова, заступник міського голови Каховки Олег Потоскуєв та обраний головою фракції Володимир Мироненко. А також депутат міськради від Радикальної партії Олега Ляшка Олексій Кропачов.

Наталія Скін є головою Каховської міської організації “воїнів-інтернаціоналістів”, яка об’єднує учасників військових вторгнень СССР до інших країн.
Заступник голови Каховки, депутат Каховської міськради, член виконавчого комітету Каховської міськради Олег Потоскуєв
Олена Молчанова

Негласним керівником каховських прибічників відомої своїми проросійськими та відверто антиукраїнськими поглядами “Опозиційної платформи — За життя” є депутат Херсонської облради від “Опоблоку” Павло Філіпчук. Саме від “ОПЗЖ” він балотувався до Верховної Ради на позачергових виборах 21 липня.

Павло Філіпчук ліворуч

– Раніше Закон “Про статус депутатів місцевих рад” забороняв депутатам від однієї партії входити до складу фракції, що представляє іншу партію. Однак після змін 2010 року цей Закон можна трактувати по-різному. У його ст. 27 вказано, що “депутатські фракції місцевих рад формуються на партійній основі депутатами місцевих рад”. Чіткої заборони формувати фракцію з числа народних обранців від різних політсил я тут не бачу, – коментує голова Херсонської обласної організації Комітету виборців України Дементій Бєлий.

Водночас він розцінює дії вищевказаних депутатів Каховської міськради як перехід до іншої партії, що є порушенням наданих ними передвиборчих обіцянок.

-Виборці, а також партії, від яких вони обирались мають повне право ініціювати відкликання цих депутатів. Адже вони самовільно вирішили представляти політичну силу, за яку не голосували виборці в 2015 році і яка навіть не представлена в міській раді, – додав Дементій Бєлий.

Зрада місцевими народними обранцями своїх партій багатьох каховчан розвеселила. У місті навіть залунали пропозиції для депутатів міськради перейменувати свої фракції у “Слугу народа”, “Партія нікчемних клоунів” або “Націонал-соціалістична партія Німеччини”.

– Якщо закон це дозволяє, чом би й ні? – кажуть місцеві.

Як відомо, у 2018 році в “Опоблоці” стався розкол. Частина її членів перейшли до партії “За життя”. Згодом до останньої приєдналась організація олігарха та кума Президента Росії Владіміра Путіна Віктора Медведчука “Український вибір”. Свою ж нинішню назву “Опозиційна платформа — За життя” партія отримала восени 2018 року.

Сам же “Опозиційний блок” нікуди не дівся. За інформацією з офіційного сайту партії головою її політради нині є відомий своїми проросійськими поглядами Борис Колесніков.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я