Завершити всі роботи планується на рік пізніше від погодженої Президентом України Володимиром Зеленським дати.

Тендери на будівництво тимчасових контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповану територію України/виїзд з неї на адміністративній межі Херсонської області з АР Крим та зон сервісного обслуговування перед ними в Каланчацькому та Генічеському районах оголосило державне підприємство “Укрінтеравтосервіс”.

Очікувана вартість будівництва тимчасового КПВВ “Каланчак” на території Мирненської ОТГ становить 92 022 397 гривень, а КПВВ “Чонгар” – 96 272 101 грн. Початок обох аукціонів призначений на 5 вересня.

Під забудову планують задіяти земельні ділянки площею 5,91 га неподалік від Чонгара і 2,3 га на території Мирненської ОТГ.

Будівництво збираються здійснити у дві черги. У першу входитиме облаштування режимної зони з відокремленням смуг в’їзд/виїзд за допомогою огорожі та розміщенням на відведеній території адміністративно-службової будівлі, будівлі поглибленого огляду транспортних засобів, контрольно-пропускних пунктів з тіньовими навісами над ними, митного контролю державної фіскальної служби, паспортного контролю державної прикордонної служби України, паспортного та митного контролю, вбиральні.

На території режимної зони також передбачено влаштувати вольєр для чотирьох службових собак, артезіанську свердловину, дизельну електростанцію, пожежні резервуари, очисні споруди та технологічні майданчики для тимчасового зберігання автомашин і для сміттєвих контейнерів. Завершити ці роботи планується до 28 листопада 2019 року за умови здійснення фінансування у повному обсязі.

Друга черга будівництва включатиме влаштування сервісної зони з розміщенням на окремій території будівель з тіньовими навісами біля кожного, а саме: центру надання адміністративних послуг, автостанції, будівлі відпочинку водіїв.

На території сервісної зони передбачено влаштування очисних споруд, артсвердловини, пожежних резервуарів, дизельної електростанції та майданчиків для тимчасового зберігання автомашин та для сміттєвих контейнерів. Повністю завершити всі ці роботи планується до 31 грудня 2020 року.

Цей термін суттєво перевищує узгодженої з Президентом України Володимиром Зеленським дати. Нагадаємо, що під час представлення голови Херсонської облдержадміністрації Юрія Гусєва на території Чонгарської сільради в липні останній взяв на себе зобов’язання завершити перший етап облаштування обох КПВВ до 15 листопада 2019 року. У відповідь на це Володимир Зеленський заявив, що буде достатньо реалізувати другий завершальний етап проекту — будівництво КПВВ з сервісними центрами до 20 грудня 2019 року. В іншому випадку він пообіцяв звільнити Юрія Гусєва з займаної посади.

Нагадаємо, що в липні 2018 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову про виділення 105,98 мільйонів грн. на будівництво обох тимчасових КПВВ на межі з Кримом. Проте ці роботи в 2018 році навіть не розпочалися, а кошти повернули до державного бюджету.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я