Важко хворого чоловіка залишили під вартою.

Підконтрольний Росії “Верховний суд Криму” 8 серпня подовжив термін утримання в СІЗО кримськотатарському активісту з Новоолексіївки Генічеського району Херсонської області Едему Бекірову до 11 жовтня.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова.

“Судилище окупаційної влади Криму над українським громадянином не припиняється… Захисники пана Бекірова надали всі необхідні для зміни запобіжного заходу на домашній арешт документи (щодо стану здоров’я, наявності житла на території Криму). Однак тримання під вартою вперто продовжують, не забезпечивши тяжкохворій людині відповідний медичний догляд і не допускаючи незалежних лікарів”, – розповіла Денисова на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вже 15 серпня, за її словами, цей же “Верховний суд Республіки Крим” вирішуватиме, який кримський “суд” розглядатиме кримінальну справу по суті – “Красноперекопський районний суд Республіки Крим” чи “Центральний районний суд м. Сімферополя”.

“Етапування до Красноперекопська Едем Бекіров у своєму стані здоров’я (І група інвалідності, критичний рівень цукру в крові, гіпертонія, запалення підшлункової, нестерпний біль у спині, трофічна виразка на лівій нозі) може не витримати. Він уже заявив про оголошення голодування, якщо рішення про його переміщення до ізолятора тимчасового тримання Красноперекопська буде прийняте. Тільки тиск міжнародної спільноти на РФ може врятувати життя нашого громадянина”, – підсумувала Людмила Денисова.

Нагадаємо, що 11 червня 2019 року Європейський суд з прав людини зобов’язав окупаційну владу Криму перевести політв’язня Едема Бекірова до лікарні, але остання обмежилася переведенням його в медчастину СІЗО.

Едема Бекірова затримали російські окупанти на в’їзді до Автономної Республіки Крим 12 грудня 2018 року. Він прямував до українського півострова відвідати 78-річну матір і родичів, але був заарештований за “звинуваченням” у зберіганні і передачі вибухових речовин і боєприпасів. Активісту закидають поширення і транспортування понад 10 кілограмів тротилу і 190 бойових патронів.

 

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я