Місцеві люблять говорити, що в Херсонській області чотири моря. До відомих морів додають солоне озеро Сиваш і Каховське водосховище. На березі останнього в 1952 році з’явилася Нова Каховка – місто було створено для будівельників Каховської гідроелектростанції посеред абсолютної степової порожнечі. Сьогодні тут зароджується центр нойз-культури, який висуває українську експериментальну музику на світовий рівень.

Юрій Самсон зустрічає нас біля панельної п’ятиповерхівки і проводить у свою квартиру, половину якої займає звукова апаратура. Клавіші, звукова панель, колонки різних габаритів, дві або три гітари – у його просторі все підпорядковане одній меті: створювати музику. У цьому ж будинку, у підвалі – щось на зразок репетиційної точки. Через кілька кварталів – гараж із музичною технікою і прокачаний радянський байк, на якому Юра пересувається містом. Ще через пару вулиць – художня галерея, де Юра періодично виступає. Неподалік від неї – тир для стрільби з лука, де він проводить фестивалі «Кровь электрическая» і BuddhaNoise, щоби розвивати в місті середовище фанатів експериментальної музики.

Детальніше про це і про фестиваль, який проводиться силами нашої команди, в мультимедійному проекті Заборона за посиланням і відеосюжеті.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я