Безоплатні відкриті покази фільмів мандрівного фестивалю документального кіно про права людини відбудуться 13 і 14 грудня.

Мандрівний фестиваль документальних фільмів повернувся в Нову Каховку. Як завжди, ми запрошуємо вас на безкоштовні відкриті покази о 17-00, 13 (четвер) и 14 (п’ятниця) грудня в Новокаховську міську галерею ім. А. Гавдзинського.

Цього року ми дивимось два повнометражних фільма.


“Мовчазна війна”, реж. Манон Луазо (Франція, Швейцарія) – Від початку конфлікту в Сирії тисячі жінок постраждали від зґвалтувань, що їх сирійський режим використовує як зброю у війні, коячи злочин проти людства. Жінки, які висловлюються в цьому фільмі, вирішили порушити мовчанку. Їхні свідчення – рідкісні, виняткові і дуже сумні. Вони – голоси невимовних злочинів режиму Башара аль-Асада.


“Жінка в полоні”, реж. Бернадетт Туза-Ріттер (Угорщина) – це фільм про Маріш, 52-річну угорку, яка служить одній родині вже десятиліття, працюючи по 20 годин на день без оплати. Її гнобителі відібрали в неї документи, і їй не можна виходити з дому без дозволу. З нею поводяться як з твариною: годують недоїдками і не надають ліжка для сну. Маріш проводить дні зі страхом у серці, але мріє про те, щоб повернути собі своє життя. Присутність камери допомагає їй усвідомити, що вона – не одна. Вона починає проявляти довіру. Після двох років зйомок вона збирається з духом і розказує про свій план: «Я втечу». У фільмі простежений героїчний шлях Маріш назад до свободи.

Приходьте! Будемо раді вас бачити!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я