Генічеський фермер і керівник окружної виборчої організації партії “Батьківщина” Олександр Кістечок не подав декларацію свого майнового стану.

З порушення антикорупційного законодавства розпочав свій новий шлях у кандидати в народні депутати України від одномандатного виборчого округу №185 депутат Генічеської райради від “Батьківщини”, відомий у районі фермер Олександр Кістечок.

джерело: офіційний сайт Генічеської районної ради

Він так і не подав свою декларацію майнового стану за 2017 рік.

джерело: https://declarations.com.ua/

Разом із ним не стала подавати декларацію його сестра, депутат Генічеської райради від тієї ж партії Людмила Кістечок: остання подана нею декларація в реєстрі датується 2016 роком.

джерело: https://declarations.com.ua/

Факт неподання Людмилою і Олександром Кістечками декларацій підтвердив керівник Департаменту перевірки декларацій та моніторингу способу життя Національного агентства з питань запобігання корупції Ігор Степанов. “НАЗК вжило заходів, передбачених частиною 3 статті 49 Закону України “Про запобігання корупції”. Зокрема, направило повідомлення депутатам Генічеської районної ради Людмилі Кістечок та Олександру Кістечку про факт неподання декларацій, у зв’язку з чим суб’єкти декларування повинні протягом 10 днів з дня отримання повідомлень подати декларації в порядку, визначеному частиною 1 статті 45 зазначеного Закону”, – прокоментував  Ігор Степанов.

джерело: ГО “Європростір”

Він також додав, що з урахуванням результатів розгляду вказаних повідомлень обома депутатами Генічеської райради НАЗК будуть виконані вимоги частини 3 статті 12 Закону “Про запобігання корупції”. У ній йдеться про складання протоколу про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією і направлення його до суду або “надсилання обгрунтованого висновку іншим спеціально уповноваженим суб’єктам у сфері протидії корупції”.

Олександр Кістечок вже балотувався у народні депутати України на минулих виборах. За повідомленнями ЗМІ він знову братиме участь у виборчих перегонах.

Попри те, що він не бажає оприлюднювати свої статки, Кістечок є людиною далеко не бідною. За даними порталу YouControl, він є керівником та співзнасновником ТОВ “Дніпро” з села Азовське Генічеського району і генічеського ТОВ “Дніпро-хліб”.

офіційна інформація по ТОВ “Дніпро” джерело: YouControl

Торік активи ТОВ “Дніпро” сягали 230 млн. грн., а загальний розмір державних закупівель у цієї компанії склали з початку нинішнього року 1 268 926 гривень. Крім того, Олександр Кістечок є співзасновником генічеського сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу “Об’єднання громадян дачного містечка “Соловейко”, ТОВ “Генічеська центральна аптека” і ТОВ “Народна медицина”.

Непростим депутатом райради є й Людмила Кістечок. В її єдиній оприлюдненій декларації за 2016 рік вказано, що вона працює економістом у згадуваному ТОВ “Дніпро”. Водночас Людмила Кістечок “забула” вказати, що з 17 лютого 2014 року є керівником ТОВ “Народна медицина”, котре спеціалізується на роздрібній торгівлі фармацевтичними товарами в спеціалізованих магазинах.

джерело: https://declarations.com.ua/

Цікаво, що разом із її братом Олександром співзасновником “Народної медицини” є Надіє Німетуллаєва — дружина сумнівно відомого колаборанта, одного з найбагатших жителів Херсонщини Сейтумера Німетуллаєва, який переховується від правоохоронних органів України в окупованому Криму і співпрацює з окупаційною владою півострова.

джерело: YouControl
джерело: YouControl

ТОВ “Народна медицина” входить до групи компаній “Чонгар”, яку досі контролює Сейтумер Німетуллаєв. Принаймні, він залишається однією з ключових осіб у цій групі компаній:

джерело: YouControl

Німетуллаєв підозрюється у вчиненні низки кримінальних правопорушень, пов’язаних з заволодінням чужим майном, що належало жителям села Чонгар і співвласникам (пайовикам) приватного орендного підприємства “Чонгар”, підробкою договорів купівлі-продажу часток (паїв), договорів оренди землі та привласненні паїв членів ПОП “Чонгар”, які померли і мали або не мали спадкоємців. Досудове розслідування в даному кримінальному провадженні нині проводить слідчий відділ Головного управління Національної поліції в АР Крим та м. Севастополь.

Крім ПОП “Чонгар” Надіє Німетуллаєва є також керівником і співзасновником багатогалузевого фермерского господарства “Надіє”. А також співзасновником або кінцевим бенефіціарним власником ТОВ “Генічеський сільськогосподарський дитячий заклад імені Іллі Куліка” та перереєстрованих у Росії і розташованих в окупованому Криму ТОВ “Фаворит” (Севастополь) і колективного підприємства “Літо” (Сімферополь).

джерело: YouControl

P. S. На момент підготовки даного матеріалу, станом на 10 жовтня 2018 року декларації майнового стану Олександра і Людмили Кістечок за 2017 рік на сайті НАЗК так і не з’явились.

світлина: http://stepnews.ks.ua/14270

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я