Журналістів запрошують до прес-туру на Львівщину

1338

До уваги журналістів Дніпропетровської, Чернігівської, Полтавської, Сумської, Харківської, Херсонської, Одеської, Донецької та Луганської (частин підконтрольних Україні).

Харківський прес-клуб 15 -16 березня 2018 запрошує у прес-тур на тему: «Досвід реформ на Львівщині».

Захід здійснюється за підтримки програми У-Медіа, яка виконується Інтерньюс Нетворк та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку USAID.

Попередня програма перебування
15 березня (четвер) Львів, Яворівський район
Реформування Збройних сил України за стандартами НАТО. Допомога військових інструкторів з країн-членів Альянсу. Прес-тур у Міжнародний центр миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (Яворівський полігон).

Інформація про Міжнародний центр миротворчості та безпеки
Міжнародний центр миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (Я́ворівський військовий поліго́н) розташований за 30 км на північний-захід від Львова в Яворівському районі. Військовий полігон посідає площу 36 153 гектари ( 24% від всієї території Яворівського району).
Починаючи з 1995 року на території полігону проходять міжнародні навчання «Щит миру» в рамках програми «Партнерство заради миру», котрі проводяться спільно Україною та НАТО. В 1998 році участь в навчаннях взяли представники 18 держав, а в 2000році — близько 1600 військовослужбовців з 26 країн світу[2].
З 2014 року під час російської збройної агресії проти України, тут активно проходять тренування підрозділи Збройних сил та Національної гвардії України.

“Які інструменти використовує львівська влада для залучення інвестицій в регіон”. Відвідини “Бадер Україна” – української філії німецької компанії “БАДЕР Гмбх” – одного з провідних світових виробників автомобільної шкіри преміум-сегменту (м. Городок).
Учасники: Андрій Павлунь, директор підприємства ТзОВ “Бадер Україна”;
Роман Матис, начальник управління інвестиційної політики Львівської облдержадміністрації.

Довідка
ТзОВ “Бадер Україна” було засноване у 2006 році Впродовж 2015-2016 років інвестувало в економіку держави понад 10 млн євро. Підприємство володіє двома виробничими підрозділами у м. Городок та с. Кожичі Яворівського району Львівської області. Основний вид діяльності підприємства – виробництво шкіри та шкіряних виробів, їх переробка, виготовлення шкіряних елементів та пошиття сидінь для автомобілів АУДІ та БМВ. Станом на червень 2017 року на підприємстві у м. Городок створено 1580 робочих місць, а у с. Кожичі Яворівського району створено 1863 робочих місця з середньомісячною заробітною платою у розмірі 8000 грн.

Повернення до Львова, Львівський прес-клуб – Баркемп на тему: “Журналістські стандарти: як медіа не купитися на фейкову соціологію у виборчий період”?
Питання для обговорення:
• Факт-чекінг соціологічних досліджень: який інструмент застосовувати?
• Обмін досвідом: як медіа використовують соціологію?

16 березня (п’ятниця)
Львівське регіональне відділення Асоціації міст України
Круглий стіл на тему: “Бюджети об’єдних територіальних громад Львівщини: джерела поповнення і статті витрат. Як вирішують фінансові проблеми ОТГ, у яких є дефіцит бюджету. Що буде з неспроможними громадами? Наслідки адміністративного об’єднання громад на Львівщині”.
Учасники:
Виконавчий директор ЛРВ Асоціації міст України Василь Албаімов;
консультант з правових питань офісу реформ при РВ АМУ Віталій Корецький:
консультант з фінансових питань офісу реформ при РВ АМУ Ярослава Пишник консультант;
голови ОТГ Львівщини.

“Як переселенці з Криму та сходу України відкривають підприємства у Львові”.
Відвідини пекарні «Кримська перепічка» Зустріч з сестрами-переселенками Світланою Лопатіною та Оксаною Новіковою, які приїхали до Львова в березні 2014 року з Сімферополя. Бізнес-ідею допоміг реалізувати проект «Бізнес-інкубатор для переселенців» від Міжнародного фонду «Відродження».
У кав’ярні проводять дитячі та дорослі зустрічі, збираються клуби за інтересами. За горнятком кави збираються також переселенці. В приміщенні є невеличка бібліотека. Відвідувачі безкоштовно беруть книги додому, приносять власні. Щосереди відбуваються уроки англійської мови. Їх безкоштовно веде американка, яка раніше жила на півострові Крим.

Відвідини соціального підприємства “Рукомисли”, яке заснувала громадська організація “Західноукраїнський центр “Жіночі перспективи”. ГО “Центр “Жіночі переспективи” є найвпливовішою жіночою ГО Львівщини. Створена 1998 року.
Учасники: Любов Максимович, голова ГО “Західноукраїнський центр “Жіночі перспективи”, працівники СП “Рукомисли”.
Соціальне підприємство “Рукомисли” допомагає жінкам, які опинились у кризовій життєвій ситуації. Тут їх навчають валянню з шерсті, розпису тканин і роботі по дереву. Після закінчення курсів жінки можуть залишитись працювати в майстерні. Для просування продукції СП “Рукомисли” запустило інтернет-магазин.
**
Організатори на час прес-туру забезпечують готелем, відшкодовується також вартість квитків та добові.

Вимоги до журналістів:

Протягом 2-х тижнів після поїздки підготовка цікавих та корисних для читачів своїх регіонів публікацій.

Акредитація ОБОВ’ЯЗКОВА до 18.00 6 березня!

Необхідно вказати І П, область, ЗМІ, телефон, електронну пошту та 2-3 мотиваційні речення.

Заявки надсилати на адресу Харківського прес-клубу:
pressclubkharkiv@i.ua; kharkiv@cure.org.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я