Ви тут: Новини Хто на Херсонщині найбагатший: рейтинг міських і селищних голів

Хто на Херсонщині найбагатший: рейтинг міських і селищних голів

Олег Батурін

6449

За рівнем доходів, оприлюднених в електронних деклараціях, серед очільників районних центрів і міст обласного підпорядкування Херсонщини пальма першості у міського голови Каховки Андрія Дяченка.

світлина зі сторінки facebook.com/ruslan.rokhov

Для чиновників органів місцевого самоврядування минулий рік передусім запам’ятається підвищенням заробітних плат. Відповідно, зросли й доходи їх очільників — у когось більше, у когось менше. Причому, деяких людей ця новина шокує настільки, що часом виникають трагікомічні ситуації. Найвідоміший з них — провал із прийняттям бюджету Каховської міськради на 2018 рік. Під час обговорення проекту відповідного рішення тамтешні депутати ні про що не могли думати і говорити крім зарплат чиновників міськради. Різке зростання доходів у останніх їх вразило так, що вони просто-напросто провалили прийняття головного фінансового документа громади.

В очікуванні декларацій чиновників за минулий рік ми вирішили скласти рейтинг найзаможніших міських і селищних голів Херсонщини. Він обчислювався за загальною сумою доходів чиновників і членів їх родин, оприлюднених в деклараціях за 2016 рік. Рейтинг складався з очільників усіх районних центрів і міст обласного підпорядкування області.

Принагідно зауважимо, що далеко не всі чиновники готові публічно обговорювати питання своїх зарплат. У серпні 2017 року автор цих рядків направляв кілька інформаційних запитів щодо доходів представників низки органів місцевого самоврядування області. Оперативно і максимально повно інформацію на ці запити надали, зокрема, Каховська, Новокаховська міська, Бериславська районна ради. А від деяких — наприклад, Каланчацької селищної ради — відповіді не надійшло досі.

1 МІСЦЕ — міський голова Каховки Андрій Дяченко.

Рівень доходів сім’ї — 1 143 906 гривень.

автор світлини Олександр Глущенко (facebook.com/aleksakahovka)

Своє перше підприємство майбутній міський голова Каховки заснував, коли йому був 21 рік. А в 32 він отримав відзнаку як кращий роботодавець року Херсонської облдержадміністрації. Такі дані можна прочитати в біографії Андрія Дяченка, розміщеній на офіційному сайті Каховської міськради.

Після обрання міським головою у жовтні 2015 року зайняття підприємницькою діяльністю повністю лягло на плечі його дружини Тетяни. Останній у 2016 році вдалося заробити 995 000 гривень – більше ніж у 6 разів більше за чоловіка-мера (148 906 грн.) За результатами минулого року цей розрив може суттєво зменшитись через значне зростання зарплат каховських чиновників з кінця травня 2017-го. Як каже сам Андрій Дяченко, офіційна зарплата “чистими” у нього тепер становить у межах 26 тисяч гривень. Тобто, лише за друге півріччя минулого року він мав отримати значно більше ніж за весь 2016-й. Утім, більш точно порівняти ці дані можна буде після оприлюднення відповідних електронних декларацій.

Ще варта уваги деталь: у декларації за 2015 рік Андрій Дяченко вказав дохід дружини від підприємницької діяльності в 825 683 грн. – “лише” на 169 317 грн. більше ніж у 2016-му. Тобто, якщо і є якийсь зв’язок між обранням чоловіка на посаду міського голови і зростанням доходів його родини, то вона не дуже суттєва. Принаймні, якщо вірити офіційним даним.

В своїй останній декларації Дяченко також задекларував два офіси площею 250 і 172,9 кв. м., житловий будинок на 126,3 кв. м. (його задекларована вартість 216 076 грн.), земельну ділянку на 488 кв. м. і три автомобілі – пікап ЗАЗ Таврія 2004 року випуску, Chevrolet Aveo 2006 р. та Fiat Nuovo Doblo Combi 2012 р. Всі ці активи записані на його дружину. Ще міський голова орендує дві земельні ділянки у Каховської міськради площею 178 і 243 кв. м. під магазином “Скрепка” по вул. Соборності і на вул. О. Гончара.

У своїй декларації за 2016 рік Андрій Дяченко не вказав, що його дружина володіє 90% від загального капіталу ТОВ “Юран і К”, як це було зазначено в його ж декларації за 2015 рік. За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб засновником фірми зазначена Галина Александренко з Нової Каховки, а керівником з 3 червня 2017 року є Ольга Альохіна.

За даними сервісу Youcontrol, Андрій Дяченко був директором ТОВ “Юран і К” з 2003 по 2011 і з 2012 по 29.03.2016 р.

Грошей на банківських рахунках або готівки у родини Дяченко не задекларовано.

Чотири питання Андрію Дяченку

Дешевий чиновник — основа корупції”

Чи виникали у ваших виборців питання з приводу ваших статків? Що ви їм на це відповідали?

За два роки моєї роботи подібних питань ні в кого не було. Крім того, я йшов на вибори не чиновником, мав з дружиною сімейний бізнес і сам був директором або приватного підприємства або ТОВ. І це ні для кого не було секретом.

Чи переймає вас бурхлива реакція опонентів, тих же депутатів міськради з приводу ваших доходів?

Найбільшої гостроти це питання набуло після того як у травні минулого року були змінені оклади чиновників. Тепер начальники відділів міськради в середньому отримують (“чистими”) 10-12 тис. грн./міс., головні спеціалісти в залежності від рангу — 6-8 тис. грн., заступники міського голови — 20-25 тис. грн. До речі, я і мій перший заступник Олег Кожем’якін єдині хто не мають стажу роботи в державному секторі. Тож у інших заступників вислуга значно більше.

Дешевий чиновник — основа корупції. Ми стартували одними з перших по [збільшенню їх] оплати праці. Це може й непопулярний крок, але в топ-менеджменті зарплати завжди високі. Наприклад, депутат міськради від Опоблоку Максим Доля, який працює в ТОВ “Уніфер” у 2016 році задекларував середньомісячну зарплату в 25 тис. грн. Натомість багато депутатів міськради є офіційними безробітними. У депутатки від Опоблоку Олени Молчанової задекларований її дохід за рік у 4 000 грн. і 18 000 грн. заробіток чоловіка. Тобто, на всю її родину з чотирьох осіб виходить у межах 2 000 грн./міс. Проте якщо ви подивитеся в що вона вдягнена ви зрозумієте, що все це неправда. Є у нас голова депутатської бюджетної комісії, представник Союзу лівих сил Андрій Мовчан, який взагалі безробітний. Чи може здорова, розумово не відстала людина жити без роботи? Хоча особисто я знаю, де він насправді працює. Не дивно, що всі ці депутати всіляко блокують прийняття змін у положення про відділ економіки міськради, які б дозволили нам контролювати ринок праці в громаді. Навіщо їм підставляти самих себе? І їм байдуже, що від цього страждатиме бюджет самого міста.

Після підвищення зарплат у чиновників з’явився страх втратити роботу, вже є більше бажаючих працювати в міськраді. Це також дало поштовх і іншим регіонам підвищувати зарплати — наприклад, у Новокаховській міськраді.

Чи прораховували ви наскільки зросли доходи вашої сім’ї у 2017 році?

Вони в будь-якому випадку виросли. Як чиновник з травня 2017-го я став отримувати більше. А щодо декларації дружини я сказати ще не готовий. Якесь збільшення загалом буде, але не в два, не в три і не в п’ять разів. Крім того, торік ми нічого не придбали з майна [що підлягає декларуванню].

На що ви ніколи не шкодуєте своїх грошей?

На освіту дітей і на їх харчування. Якщо ви помітили, всі мої діти високі і вгодовані (посміхається): баланс і якість харчування дуже важливе для їх фізичного розвитку. Не шкодую також на поїздки. Будь-які поїздки, навіть Україною збільшують їх кругозір.

2 МІСЦЕ — міський голова Скадовська Олександр Яковлєв.

Рівень доходів сім’ї — 986 440 гривень.

світлина зі сторінки Олександра Яковлєва: www.facebook.com/profile.php?id=100001977440605

Записів про трудову діяльність у другого з найбагатших міських/селищних голів області в його біографії, розміщеній на сайті Скадовської міськради небагато. По закінченню Московського державного технічного університету ім. М. Е. Баумана за спеціальністю “Процеси та інструментальні системи в фізико-хімічній обробці металів” Олександр Яковлєв працював вчителем інформатики в школі села Антонівка Скадовського району. З 1995 по 2015 року очолював ТОВ “Аттіка” у Скадовську. З 2015 обраний міським головою.

Як і у випадку з Дяченком, основним годувальником родини Яковлєвих у 2016 році була дружина. Її задекларований дохід від підприємницької діяльності склав 873 395 грн., тоді як зарплата міського голови — 102 082 грн. плюс стипендія доньки — 10 963 грн.

Згідно декларації Олександр Яковлєв є власником житлового будинку площею 497 кв. м., квартири площею 63 кв. м. і земельної ділянки в 1 698 кв. м. – все у Скадовську, автомобілів Geely MK 2014 року, Subaru Legacy Outback 2006 р., Daewoo Lanos 2008 р. і вантажівки DongFeng DF25 2006 р. Крім того, він є співвласником (з часткою в 50%) ТОВ “Аттіка”, магазину площею 960 кв. м., виробничої бази (1 581 кв. м.), п’яти земельних ділянок в 422, 1 221, 5 600, 947 і 55 кв. м. Власністю дружини Яковлєва задекларована автівка Peugeot 3008 2012 року вартістю 242 000 грн.

3 МІСЦЕ — селищний голова Іванівки Віктор Дебелий.

Рівень доходів сім’ї — 967 440 гривень.

джерело світлини: stepnews.ks.ua/908

 

Якщо до офіційно отриманих доходів включити задекларовані готівкові кошти, то Віктор Дебелий цілком міг би посунути з першого місця цього рейтингу Андрія Дяченка. Їх загалом у декларації Іванівського селищного голови за 2016 р. вказано рівно 1 мільйон гривень. Сама ж його зарплата склала 106 442 грн., а дохід дружини від підприємницької діяльності — 860 998 грн. Також у декларації зазначений і отриманий дружиною кредит розміром у 82 000 грн.

Судячи з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань дружина селищного голови Тетяна Дебела зареєстрована як ФОП ще у 2001 році. Спектр її діяльності відповідно до реєстру дуже широкий — від вирощування зернових культур і роздрібної торгівлі м’ясом до роздрібної торгівлі косметикою, меблями, комп’ютерами та деталями для автотранспортних засобів.

Селищний голова є власником житлового будинку площею 105 кв. м. і двох земельних ділянок у 126 900 кв. м. та 102 000 кв. м. – усе в селі Шотівка Іванівського району. Серед задекларованого майна дружини — три земельні ділянки в 97, 130 і 65 600 000 кв. м. (остання вартістю на дату набуття права власності — 1 291 933 грн.) та два магазини площею 59 і 205 кв. м.

Також Віктор Дебелий володіє автомобілем Mercedes-benz E-280 2007 року вартістю 500 000 грн.

4 МІСЦЕ — селищний голова Великої Лепетихи Микола Сінькевич.

Рівень доходів сім’ї — 922 252 гривень.

світлина з сайту: vlepetykha-rada.org/

До обрання на посаду селищного голови 38-річний Микола Сінькевич майже десять років займався підприємницькою діяльністю, був членом ради підприємців Великолепетиського району. Тепер основним годувальником його родини є дружина Тетяна. Вона у 2016 році заробила 870 065 грн., тоді як Микола Сінькевич усього 49 187 грн. Ще 3 000 грн. склав його дохід від надання майна в оренду.

Власником усього майна родини, згідно поданої декларації, є сам селищний голова: легковий автомобіль MITSUBISHI OUTLANDER 2008 року і мотоцикл YAMAHA CYGNUS 2003 р., нежитлова будівля загальною площею 342,3 кв. м. (яхт-клуб у В. Лепетисі, по вул. Декабристів, 2), цілісний майновий комплекс “Великолепетиський ринок” площею 1 081,3 кв. м., чотири земельні ділянки у Великій Лепетисі площею 309, 11 910 (для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, присадибна ділянка), 2 500 і 48 930 кв. м.

Щодо останньої ділянки селищний вказав себе одночасно і 100% її власником і орендарем 50% частки. За даними Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Микола Сінькевич разом із Павлом Кононенком взяли цю ділянку в оренду на 49 років до 4 травня 2063 року з правом пролонгації у територіальної громади смт Велика Лепетиха для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (а саме – “Великолепетиського ринку”). Частку цієї ділянки відповідно до договору суборенди від 29.08.2016 р. використовує дружина селищного голови.

Жодного іншого майна, зокрема, квартири або житлового будинку на правах володіння або користування селищний голова в оприлюдненій декларації не вказав, що само по собі є порушенням. Не може ж він проживати на території ринку. Хоча в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб його дружина, ФОП Тетяна Сінькевич під час реєстрації у 2013 році вказала місцем проживання будинок 2 по вулиці Дзержинського у смт. Велика Лепетиха.

Згідно даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, селищний голова справді не є власником будь-якого житла.

5 МІСЦЕ — селищний голова Новотроїцького Наталя Пінчук.

Рівень доходів сім’ї — 640 550 гривень.

http://nt-rda.gov.ua/page.php?id=2367

Наталя Пінчук задекларувала свою зарплату у 2016 році загальним розміром 89 586 грн. Дохід її чоловіка від підприємницької діяльності склав 550 964 грн. Чоловік Василь зареєстрований як ФОП і згідно Єдиного державного реєстру юридичних осіб займається роздрібною торгівлею та приладдям для автотранспортних засобів.

Власником усього задекларованого селищним головою майна є чоловік: житловий будинок у Новотроїцькому загальною площею 120,7 кв. м., земельна ділянка в 1 510 кв. м., господарська будівля в 88 кв. м., вантажне авто Mersedes-benz 903.6 316 2006 року і легковий автомобіль Форд Транзит 1996 року. Вартість жодного з вказаного майна в декларації не зазначена.

порівняльна таблиця доходів міських і селищних голів, які посіли перші п’ять місць у рейтингу:

6 МІСЦЕ — міський голова Генічеська Олександр Тулупов

Рівень доходів сім’ї — 298 814 гривень.

світлина з сайту: deputat.ks.ua

Всеукраїнську і мало не міжнародну славу міському голові Генічеська принесла озвучена два роки тому прес-секретарем Президента Російської Федерації Дмітрієм Пєсковим комічно-брехлива інформація про те, що Олександр Тулупов нібито особисто подзвонив самому Владіміру Путіну з проханням “врятувати геничан від заморозків” і забезпечити газопостачання місту. Цей черговий фейк Кремля призвів до великої кількості фотожаб, а сам Тулупов став справжнім героєм інтернету.

Різке зростання інтересу до своєї персони самому міському голові Генічеська, здається, припало до смаку. Про це свідчить, зокрема, і оприлюднена ним декларація доходів за 2016 рік. У порівнянні з деклараціями деяких інших селищних і міських голів вона є більш повною і містить більше інформації про те чи інше майно.

Так, Олександр Тулупов задекларував серед власного майна чотири земельні ділянки у Генічеську площею 530, 215, 100 і 65 кв. м., ларьок площею 26,7 кв. м., офіс у 23,4 кв. м., магазин у 94,5 кв.м., легкові автомобілі Ford C-max trend 2012 року (вартість на дату набуття у власність, володіння чи користування — 159 000 грн.), ВАЗ-21114 2006 р. і мотоцикл ИЖ-6114 1991 р.

Його дружина Наталя відповідно до декларації є власником магазину площею 32,5 кв. м., житлового будинку загальною площею 74,5 кв. м. і двох земельних ділянок у Генічеську в 60 і 450 кв. м.

Зарплата міського голови Генічеська в 2016 році склала 133 049 грн. Дружина ж мала дохід від підприємницької діяльності 165 765 грн.

7 МІСЦЕ — міський голова Херсона Володимир Миколаєнко.

Рівень доходів сім’ї – 262 524 гривні.

http://khersonci.com.ua/politics/12826-volodimir-mikolaenko-khaj-zavzhdi-kvitne-kherson.html

Офіційний заробіток міського голови Херсона у 2016 році становив 199 196 грн. Як учасник бойових дій Володимир Миколаєнко отримав щорічну державну виплату розміром 920 грн. Пенсія дружини склала 45 505 грн. У декларації також вказані 16 903 гривень отриманих дивідендів за розміщені на депозиті в банку 165 000 гривень коштів дружини.

Міський голова є власником квартири в обласному центрі на 65 кв. м. і двох земельних ділянок: в Херсоні площею 450 кв. м. та Залізному Порту на 2500 кв. м. Спільною власністю родини вказана квартира на 42,44 кв. м. і земельна ділянка на 3 904 кв. м. – у Херсоні. Дружина Марина володіє ще квартирою в обласному центрі площею 53,31 кв. м.

Також Володимир Миколаєнко є власником акцій чотирьох підприємств — ВАТ “Лисичанський завод гумових технічних виробів” (130 акцій номинальною вартістю 0,25), ВАТ “Херсонобленерго” (164 акції номинальною вартістю 0,25), ВАТ “Реалізаційна база” (160 акцій номинальною вартістю 0,05) і ВАТ “НДІ автоматизації промисловості” (162 акції номинальною вартістю 0,05). Більше ніякого майна — приміром, автомобіля — в декларації міського голови не вказано.

8 МІСЦЕ — селищний голова Чаплинки Олексій Фаустов.

Рівень доходів сім’ї – 249 166 гривень.

http://khoda.gov.ua/golovi-selishhnix-rad-otrimali-pochesni-gramoti-za-rozvitok-miscevogo-samovryaduvannya-vid-ochilnika-oblasti

Зарплата селищного голови за 2016 рік склала 146 688 грн. На додачу до неї він отримав соціальну виплату розміром 2 310 грн., пенсію в 51 712 грн. і пільгову санітарно-курортну путівку як учасник бойових дій вартістю 3 500 грн. Зарплата дружини склала 44 956 грн. Крім того, Олексій Фаустов виступив поручителем у сина за договором страхування на 38 167 грн. А в розділі “Видатки та правочини суб’єкта декларування” він вказав придбання квартири в Чаплинці площею 36,6 кв. м. вартістю 55 222 грн.

Олексій Фаустов є власником двох земельних ділянок у Чаплинському районі площею 29 і 20 000 кв. м., гаражу на 26 кв. м. і легкового автомобіля RENAULT KANGOO 2008 року. У його користуванні (керування за дорученням) є також машина MITSUBISHI PAJERO 3.0 G L S 2006 р.

Дружина селищного голови володіє квартирою площею 59,6 кв. м. і земельною ділянкою площею 20 000 кв. м.

9 МІСЦЕ — міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко.

Рівень доходів сім’ї — 185 595 гривень.

http://pivdenukraine.com.ua/2018/01/04/miskij-golova-novo%D1%97-kaxovki-rozpoviv-pro-plani-na-2018-rik/

Офіційний дохід багаторічного очільника другого за чисельністю населення міста області у 2016 році склав 162 609 гривень. Серед інших доходів його родини — пенсія дружини в 19 251 грн. і отримані відсотки в 3 735 грн. Також у “Мегабанку” і “Авалі” були розміщені 67 039 і 84 300 грн. відповідно.

Володимир Коваленко є повноправним власником гаража площею 24 кв. м. (дата набуття права — 1989 рік), легковим автомобілем SKODA OCTAVIA 2013 року вартістю 242 060 грн., 28 акцій номінальною вартістю 5 і 2 приватизаційних цінних паперів (ваучерів) цінністю 11. Щоправда, їх емітентом вказаний сам декларант, що є неправильним, адже фізичні особи не можуть випускати цінні папери.

Спільною власністю родини Коваленко є квартира загальною площею 52,9 кв. м. Також його дружина володіє квартирою на 43,2 кв. м. І двома земельними ділянками у Новій Каховці на 413 і 400 кв. м.

10 МІСЦЕ — міський голова Берислава Олександр Шаповалов.

Рівень доходів сім’ї — 173 552 гривні.

http://rdaberyslav.gov.ua/index.php/news/367-vidbulosia-zasidannia-kolehii

Багаторічний міський голова Берислава задекларував отриману у 2016 році зарплату розміром у 103 922 гривень. Трохи менше заробила його дружина Світлана — 69 630 грн.

На дружину задеклароване наступне нерухоме майно в Бериславі: гараж площею 36 кв. м., автомобіль RENAUT KANGOO 2010 року, чотири земельні ділянки з відсотком власності 1% загальними площами 38, 1000, 300 і 1000 кв. м. Також вона володіє 1% житлового будинку вартістю на дату набуття права власності (26.11.2002) 65 089 грн. Спільною власністю подружжя є квартира площею 63,9 кв. м.

Сам міський голова задекларував за собою чотири земельні ділянки з відсотком власності 1% площею 36, 935, 19 227 і 1000 кв. м., а також гараж площею 27,8 кв. м. (1% власності).

11 місце — селищний голова Каланчака Володимир Зінчук.

Рівень доходів сім’ї — 157 596 гривень.

джерело світлини: kalanchakcbs.blogspot.com

Зарплата селищного голови у 2016 році становила 117 788 гривень, зарплата дружини — 19 904 грн., а її пенсія — ті самі 19 904 грн. Крім того, Володимир Зінчук задекларував кошти на рахунку в сумі $6 520.

До своєї власності голова задекларував житловий будинок у райцентрі площею 40 кв. м. вартістю 71 543 грн. (на дату набуття права власності), дві земельні ділянки площею 100 і 10 000 кв. м. Спільною власністю родини Зінчука є квартира загальною площею 73,8 кв. м.

Проте Володимир Зінчук вказав у декларації не все своє майно. Наприклад, згідно з витягом з Єдиного державного реєстру МВС України він володіє автомобілем VOLKSWAGEN LT 40 1994 року.

12 місце — міський голова Олешок Дмитро Воронов.

Рівень доходів сім’ї — 156 636 гривень.

https://oleshki-rada.gov.ua/mayor.html

Заробітна плата очільника Олешок у 2016 році склала 120 022 гривні. Воронов також задекларував отриману дружиною державну соціальну допомогу на дитину розміром 36 614 грн.

На тлі своїх колег Дмитро Воронов явно є не найбагатшим. Принаймні, його декларація містить лише записаний на дружину житловий будинок в Олешках загальною площею 68,5 кв. м. вартістю на дату набуття права власності (15.10. 2004) 18 066 грн.

13 місце — селищний голова Високопілля Руслан Застава.

Рівень доходів сім’ї — 149 579 гривень.

http://kronau.in.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=11&Itemid=15

Зарплата Руслана Застави у 2016 році склала 102 760 грн., а особи, з якою він спільно проживав, але не перебував у шлюбі, Лариси Гавазюк — 46 801 грн. Також він оформив на себе кредит у 50 000 грн. і задекларував 18 грн. отриманих процентів.

Серед інших доходів у 2016 році у селищного голови були отримані кредити сумою в 15 750 та 50 000 грн. і 5 000 грн., оформлених на Ларису Гавазюк.

Руслан Застава задекларував як спільну власність квартиру загальною площею 61,1 кв. м., житловий будинок на 64 кв. м. – обидва у Високопіллі.

Серед інших задекларованих ним об’єктів у райцентрі — магазин площею 28,7 кв. м. (відсоток права власності не застосовується), бойлерна площею 26,3 кв. м. А ось Лариса Гавазюк є також власницею квартири на 35,6 кв. м., має в користуванні земельну ділянку площею 400 кв. м.

Селищний голова згідно декларації є власником легкового автомобіля ВАЗ-21043 1993 року.

14 місце — селищний голова Білозерки Антоніна Чередник.

Рівень доходів сім’ї — 124 204 гривні.

http://www.gazeta.ks.ua/bilozerska-otg-perevantazhennya-vladi-ne-vidbulosya/

До свого обрання Білозерським селищним головою Антоніна Чередник обіймала посаду Томинобалківського сільського голови. Відповідно у своїй декларації за 2016 рік вона вказала зарплату, отриману на попередній посаді: 91 360 грн. Зарплата чоловіка за той же період склала 28 196 грн., дохід він надання майна в оренду — 4 648 грн.

Антоніна Чередник є власницею автомобіля ЗАЗ Lanos 2007 року і двох земельних ділянок у Білозерському районі площею 20 000 і 2 500 кв. м. Чоловік селищного голови також є власником двох земельних ділянок у районі площею 2 076 кв. м. і 28 900 кв. м. та житлового будинку на 119 кв. м. у селі Новодмитрівка.

Проте найбільш цікава подана Антоніною Чередник декларація тим, що джерелами всіх доходів – заробітні плати, отримані за основними місцями роботи її і чоловіка, а також доходів від надання майна в оренду – вказані вони самі. Виходить, що вони самі від себе отримували доходи, що є нонсенсом.

 

15 місце — селищний голова Нижніх Сірогоз Олександр Грушко.

Рівень доходів сім’ї — 118 037 гривень.

https://www.auc.org.ua/uspihy/dytyachyy-sadok-u-selyshchi-nyzhni-sirogozy-na-hersonshchyni-stav-energoefektyvnym

Весь задекларований у 2016 році дохід селищного голови складається з зарплати у 88 943 грн., пенсії дружини в 15 281 грн. і пенсії доньки 13 813 грн.

Олександр Грушко володіє земельними ділянками у Нижніх Сірогозах площею 673 і 20 000 кв. м., житловим будинком на 87,5 кв. м., автомобілем ЗАЗ DAEWOO SensT13110 2006 року, трактором Т-25 1978 р. і моторолером Муравей-2М-01 1989 року випуску. Декларація також містить земельну ділянку на 20 000 кв. м., власником якої є дружина і земельну ділянку такої ж площі , власником якої є донька.

Варто відзначити, що серед інших учасників цього рейтингу Олександр Грушко подав свою декларацію за 2016-й одним із перших, тоді як більшість зробили це в останні відведені для цього дні.

16 місце — селищний голова Верхнього Рогачика Світлана Коротун.

Рівень доходів сім’ї — 115 039 гривень.

Світлана Коротун є єдиним керівником органу місцевого самоврядування в цьому рейтингу, яка задекларувала отриману в 2016 році субсидію на сплату житлово-комунальних послуг розміром 7 100 грн. Також вона мала 107 939 грн. зарплати за рік.

У її декларації вказана наступна власність: квартира у Верхньому Рогачику загальною площею 60,3 кв. м. вартістю на дату набуття права власності (28.02. 2008 р.) 12 784 грн. і земельна ділянка на 20 000 кв. м. Також у розділі “інше право користування” задекларований житловий будинок у райцентрі на 63,2 кв. м.

17 місце — міський голова Голої Пристані Олександр Бабич.

Рівень доходів сім’ї — 112 268 гривень.

http://golapristan-mrada.gov.ua/golova-spich.htm

На одне з нижніх місць у цьому рейтингу очільник Гопрів потрапив тільки через відносно невеликий рівень задекларованих доходів. Судячи з іншої наведеної у його декларації інформації на тлі своїх колег він є далеко не найбіднішою людиною.

Зарплата Бабича у 2016 році становила 78 507 грн. Також його декларація містить подарунок у грошовій формі на 183 грн., дві зарплати дружини розмірами 8 094 і 10 776 грн., 2 625 грн. її матеріальної і 12 083 грн. соціальної допомоги

Також міський голова задекларував $14 000 — за курсом валют на 31 грудня 2016 року це становило 380 660 гривень.

Вказав він як свою власність автомобіль Subaru Forester 2007 року (а дружина володіє Ford Focus 2007 р.), об’єкт незавершеного будівництва — інше подвальне приміщення площею 107,36 кв. м., три земельні ділянки у Голій Пристані на 794, 656 і 720 кв. м. та одну у Гладківці на 542 кв. м., магазин промислових товарів у Гопрах на 312 кв. м. і магазин у Гладківці на 202 кв. м., житловий будинок на 78,3 кв. м. і дві квартири у Гопрах на 40,6 і 42,7 кв. м. Ще один житловий будинок у селі Забарине на 161 кв. м. вказаний як спільна власність його і дружини.

Також дружина міського голови є власницею двох магазинів у селі Таврійське загальною площею 60,3 і 47,8 кв. м. вартістю на дату набуття права власності 48 434 і 538 504 грн. відповідно.

18 місце — селищний голова Великої Олександрівки Наталія Корнієнко.

Рівень доходів сім’ї — 112 001 гривня.

Офіційна зарплата селищного голови у 2016 році склала 80 463 грн., інші доходи (гонорар та інші виплати за ЦПД) 2 245 грн і 62 грн. премії. Доходи матері — пенсія 15 896 грн. і 13 335 грн. доходу від надання майна в оренду СВК “Борозенське”.

Наталія Корнієнко володіє земельною ділянкою у Борозенському площею 10 203 кв. м. Також вона є співвласницею квартири у Херсоні площею 52 кв. м. і житлового будинку у Великій Олександрівці площею 167,7 кв. м.

Селищний голова задекларувала вісім земельних ділянок у Борозенському, власницею яких є її мати: площею 10 204, 10 203, 3 700, 5 900, 73 400, 3 700, 5 900 і 73 400 кв. м.

19 місце — селищний голова Нововоронцовки Володимир Марчук.

Рівень доходів — 91 505 гривень.

Декларація Володимира Марчука найлаконічніша з-поміж усіх інших, що беруть участь у даному рейтингу. Вона містить лише одну цифру — 91 505 грн. заробітної плати, отриманої за основним місцем роботи.

Відсутні в декларації дані про наявність у селищного голови житла, яким він володіє або де він мешкає (що само по собі вже є порушенням і приводом для звернення до НАЗК). Щоправда, в інших реєстрах теж відсутні дані про наявність у нього автомобіля або нерухомості у власності.

20 місце — селищний голова Горностаївки Дмитро Ляхно.

Рівень доходів — 88 381 гривня.

http://gornostaivska-gromada.gov.ua/selischnij-golova-10-50-22-27-06-2017/

Крім зарплати у 83 381 грн. за рік селищний голова отримав орендну плату за земельну частку (пай) в 5 000 грн. і кредит розміром 43 965 грн.

Дмитро Ляхно є власником двох земельних ділянок у Горностаївці площею 10 000 і 72 268 кв. м. Задекларовані у нього також автомобіль ВАЗ-2105 1992 року і легковий причеп КрАЗ-8138 1998 року, власником яких є третя особа. Відсутня в декларації селищного голови інформація про інше майно, включаючи житло, що є порушенням.

Примітка: через відсутність районних центрів у Каховському і Голопристанському районах електронні декларації представників тамтешніх органів місцевого самоврядування в даному рейтингу не враховувались.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я