Представники ГО “Європростір” беруть участь у навчальному проекті для груп журналістів-розслідувачів

1235

З 3 по 5 листопада Інститут розвитку регіональної преси провів в Києві навчальний тренінг на тему «Фінансовий менеджмент неприбуткових організацій», на якому своїм досвідом і знаннями ділилися провідні медіа та фінансові експерти. Цей тренінг став черговою частиною дворічного проекту зі сприяння організаційного розвитку центрів розслідувальної журналістики в Україні (реалізується за підтримки програми МАТРА Посольства Королівства Нідерландів).

Основними тренерами цього тренінгу стали Наталія Євченко, заступниця директора Центру демократії і верховенства права, Віра Машніна, фінансова директорка «Громадського телебачення», Людмила Ельчева, фінансова директорка Української Гельсінської групи, Олександр Ткачук, партнер аудиторської компанії Russel Bedford і Олег Хоменок, медіа-тренер, старший радник з питань медіа Internews Network, член ради директорів Глобальної мережі журналістів-розслідувачів.

Під час тренінгу учасники мали можливість вивчити наступні питання:

– Система обліку та звітності громадської організації як основа для прийняття управлінських рішень;

– Бюджети і фінансове планування. Бюджет організації та бюджет проекту. Структура доходів і витрат організації;

– Фінансові політики і процедури: навіщо вони потрібні в організації?

– Звітність організації, види звітності. Фінансова звітність, податкова звітність і публічна звітність. Законодавчі вимоги до звітності;

– Аудит в громадських організаціях: ключові аспекти.

Нагадаємо, загалом у даному проекті беруть участь 15 українських груп журналістів-розслідувачів, до числа яких потрапила й команда ГО “Медіа клуб громадського діалогу “Європростір”. Проект стартував влітку 2017 року. Він передбачає, що команди-учасники проекту протягом двох років отримуватимуть консультативну та експертну підтримку, а також стануть учасниками восьми навчальних тренінгів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я