46 чоловік взяли участь у толоці “Солодке життя”, організованій в рамках ініціативи “Затишне місто. Відкрите місто” спеціально до Дня міста, який відзначатиметься у Новій Каховці 24 вересня.

Найактивнішими на толоці виявилися зовсім юні учасники та молодь Церкви Різдва Христова. Відгукнулися на наше запрошення також 4 студенти Новокаховського приладобудівного технікума. Роботи вистачило на всіх – учасники збирали сміття у парковій зоні від стадіону “Енергія” та пляжу до Каховського шлюзу. Найбільш засміченим виявився куточок за стадіоном “Вогник”. Але паркову зону вдалося вичистити від сміття.

Також учасники толоки пофарбували паркан уздовж стадіону “Вогник” і допомогли прибрати скошені гілки кущів і дерев на галявині біля входу на банки. Загалом толока тривала 3,5 години. Усі учасники отримали Пепсі, соки та інші солодощі, були забезпечені усім необхідним для проведення робіт. На жаль, незначну частину гілок вивезти не вдалося, але комунальники пообіцяли довести справу до кінця.

Усі учасники отримали пам’ятні подарунки – наклейки та магнитики, а найактивніші – інші сувеніри.

Крім того, учасники толоки вирішили організувати прибирання сміття в лісочку за мікрорайоном “Сокіл” на початку жовтня.

Організатори висловлюють подяку комунальному підприємству “НК Екосервіс” за наданий транспорт, фарбу і пензлі.

ДО РЕЧІ: деякі учасники висловлювали критику з приводу недостатньої реклами нашої толоки. Казали, що можна було б випустити і розповсюджувати флаєри, розклеїти оголошення в автобусах і по місту. Мусимо дати пояснення. По-перше, ми принципово відмовилися від флаєрів і розклеювання оголошень оскільки це неозмінно б призвело до засміченості в місті, а нам дуже цього не хотілося допустити. По-друге, в плані оголошень ми зробили все, що було в наших силах – оголошення були розміщені практично в усіх найбільших новокаховських групах в Фейсбуці, в газеті “Нова Каховка” і в деяких міських онлайн-медіа. Тож ми вважаємо, що максимально донесли інформацію про проведення толоки до всієї громади. Ну а в тому, що хтось не читає газети, або не є користувачем Інтернету, то це вже питання не до нас…

Толоку організовано в рамках ініціативи “Затишне місто. Відкрите місто”, співфінансованої в рамках проекту «Сильні локальні спільноти ключ до успіху реформи місцевого самоврядування», що реалізується у рамках Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії, співфінансованої з програми польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ РП та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD)» за участі Новокаховського клубу громадського діалогу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я