– А що тут відбувається? Нам можна подивитися? – запитували випадкові перехожі, здивовано розглядаючи на розставлені біля Новокаховської картинної галереї мольберти, біля яких працювали художники.

– Не тільки подивитися, можна ще й самому щось намалювати! – чули вони у відповідь.

В компанії професійних новокаховських художників біля галереї сьогодні зібралися всі бажаючі – і дорослі, і діти – щоб намалювати своє улюблене місто. Нічого брати з собою для цього було не потрібно – і фарби, і пензлі, і папір можна було отримати безоплатно тут на місці. Крім того, кожен учасник отримав солодощі і пам’ятні сувеніри.

– Нічого подібного ми ще ніколи не проводили. Причому, захід викликав таку цікавість з боку перехожих, що багато з них заходили в картинну галерею. Нам довелося навіть влаштувати сьогодні “день відкритих дверей”, бо якось брати плату за вхід було незручно. А зрештою усі були задоволені. Нам це настільки сподобалося, що ми вже думаємо і в майбутньому проводити щось подібне, – поділилася враженнями директор галереї Олена Михайленко.

За її словами, серед учасників акції “Намалюй своє місто”, котра несподівано перетворилася на флеш-моб під стінами галереї, стали знані місцеві художники: Галина Ходос, Володимир Вітюнін (графік, який працює фломастером), Юрій Гріцаєнко, Катерина Гончаренко, Роман Кулєшов, а також усі, хто зголосився.

Всі ці роботи будуть виставлені на День міста, що відзначатиметься у Новій Каховці 24 вересня, а згодом прикрасять одну з виставок в картинній галереї.

Акція відбулася в рамках ініціативи “Затишне місто. Відкрите місто”, співфінансованої в рамках проекту «Сильні локальні спільноти ключ до успіху реформи місцевого самоврядування», що реалізується у рамках Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії спів фінансованої з програми польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ РП та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD)» за участі волонтерів Клубу громадського діалогу м. Нова Каховка.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я