5 серпня «Медіа-клуб громадського діалогу «Європростір» презентував новий проект – «Затишне місто. Відкрите місто». Проект допоможе жителям Нової Каховки дізнатися більше про культурну та архітектурну спадщину міста, сприятиме її збереженню, змінить відношення городян до чистоти і порядку в місті.

Глобальна мета проекту – сформувати імідж Нової Каховки як сучасного туристичного міста з цікавою історією.

Ініціатори проекту «Затишне місто. Відкрите місто» Олег Батурін і Світлана Ботченко сподіваються на допомогу міської влади і комунальних служб міста.

«Наша стратегія: шукати шляхи вирішення проблем, а не навішувати ярлики, знаходити і об’єднувати людей, які хочуть щось змінити в нашому місті», – наголосила Світлана.

Вона презентувала логотип проекту – кам’яну вишиванку, яка, за словами Світлани, згодом може навіть стати брендом Нової Каховки.

В рамках проекту заплановано 14 заходів. Перший з них був проведений того ж дня: біля міського дитячого майданчика відбулася акція «Мапи Нової Каховки: чоловіча і жіноча», під час якої городяни називали свої улюблені місця в місті. Результати цього опитування будуть враховані при підготовці карти Нової Каховки з туристичними маршрутами. Карту, можливо, у вигляді пюпітру або стенду, встановлять в доступних місцях: готелях, мерії, автовокзалі тощо.

Найближчим часом клуб громадського діалогу також проведе «солодкий» екосуботник. Усі, хто збере певну кількість сміття, отримають від організаторів заходу солодощі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я