“Молоді нічого не потрібно, їм би тільки пити пиво і нічого не робити”, – кажуть
одні. “Влада для молоді нічого не робить, чиновникам на молодь начхати!” – кажуть інші.

Чи так це є насправді? Чи справді влада міста нічого не робить для молоді? Чи справді молодь не отримує потрібної підтримки з боку влади і громади? І чи існує у молоді потреба на цю підтримку? Чи є бажання у неї щось робити для своїх однолітків, для міста? Чи є бажання змінити життя на краще? Наповнити його змістом?

Знайти відповіді на ці питання ми спробували під час засідання клубу громадського діалогу у Новій Каховці на тему “Дорогу молодим! Як зробити культурне і молодіжне життя міста краще»

Ми запросили активістів молодіжного руху міста, представників відділу у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Новокаховської міської ради, директора Новокаховської картинної галереї ім. А. Гавдзинського – де останнім часом усе частіше відбуваються непересічні мистецькі події, що проводяться і модеруються зусиллями молодих і небайдужих людей.

До цієї компанії ми додали “вибухову суміш” у вигляді “десанту” з Каховки – у складі начальника відділу у справах молоді та спорту Каховської міськради Віктора Зубкова і молодіжних активістів сусіднього міста. Нам хотілося показати можливість успішної співпраці між молоддю і владою громади. Приклад Каховки, що свідчить про те, що завдання влади – не робити все замість молоді, а допомагати їй втілювати свої задуми, підтримувати її.

Перша частина засідання клубу складалася з презентацій і виступів каховчан і новокаховчан. А друга – з роботи в групах, присутнім було запропоновано визначити, які саме в місті існують проблеми для молоді, як саме можна наповнити життя молодих змістом? Які культурні заходи їм були би цікаві? Чим може влада зарадити молоді в цьому? Найбільший ажіотаж серед присутніх викликало завдання щодо форм і змісту молодіжних заходів, що могли би бути цікаві молоді.

Окремо хотілося б зазначити про місце проведення заходу. Організатори вдячні власникам новокаховського антикафе Third Place, що радо надали приміщення для проведення засідання клубу, що дало можливість бути всім присутнім значно розкутішими і відкритішими, ніж у приміщенні міської ради чи в іншому “офіційному” місці.

Тож поєднання вдалого місця проведення заходу з формою, запрошеними промовцями і невимушеною атмосферою допомогли провести засідання клубу громадського діалогу в Новій Каховці на високому рівні і дало поштовх до нових задумів і нових ідей, що втілюватимуться вже найближчим часом.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я