Ви тут: Новини СБУ оголосила підозру Анастасії Яремко з Генічеська за роботу в “виборчкомі”

СБУ оголосила підозру Анастасії Яремко з Генічеська за роботу в “виборчкомі”

Сергій Петренко

29

25-річна Анастасія Яремко з Генічеська отримала від СБУ підозру в колабораційній діяльності.

Слідчі встановили, що Яремко Анастасія Станіславівна навесні 2023 року добровільно прийняла пропозицію взяти участь у незаконних виборах у Генічеській громаді. Вона стала секретарем так званої “Генической территориальной избирательной комиссии”, брала участь у формуванні її складу, а також у формуванні складу незаконних дільничних виборчих комісій.

Анастасія Яремко взяла участь у підготовці документів щодо результатів незаконних виборів, підготовці та прийнятті рішення “Генічеською ТВК” про їхні результати.

Наслідком злочинних дій Анастасії Яремко стало призначення 20 депутатів незаконного окупаційного органу влади в Генічеську.

За скоєний злочин Анастасії Яремко світить від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна – за ч. 5 ст. 111-1 КК України.

Колаборантка Анастасія Яремко. Фото з соцмереж

Раніше про перехід Анастасії Яремко і інших членів її родини писав телеграм-канал Генічеськ UA. Вона разом зі своїм батьком Станіславом Яремком займалася цькуванням мешканців Генічеської громади, які не підтримують окупацію, викладаючи їхні персональні дані в групі “Ждуны Геническа”.

В ніч на 12 серпня 2023 року Анастасія Яремко потрапила в ДТП, в якій загинули дві пасажирки і водій – Людмила Істоміна, Олена Лотоцька і Олександр Умрихін. Яремко тоді потрапила до реанімації. Як свідчать фотографії, виставлені нею в грудні 2023 року колаборантка Анастасія Яремко, на жаль, вижила.

Як писав Європростір, бухгалтерка Наталя Сушко з Херсона визнана винною в колабораціонізмі.

Відкрийте більше з Європростір

Підпишіться зараз, щоб продовжити читання та отримати доступ до повного архіву.

Продовжити читання