Ви тут: Новини Бухгалтерці Тетяні Петлінській з Херсона оголосили підозру

Бухгалтерці Тетяні Петлінській з Херсона оголосили підозру

Сергій Петренко

32

49-річна бухгалтерка Тетяна Петлінська з Херсона отримала від СБУ підозру в колабораційній діяльності.

Слідчі з’ясували, що Петлінська Тетяна Аполлінаріївна 1 вересня 2022 року добровільно стала начальницею відділу – головною бухгалтеркою відділу планування, економіки та фінансів у незаконно створеному росіянами окупаційному органі влади під назвою “Референтный центр”.

Останній входив до складу незаконної Інспекції сільгоспнагляду Херсонщини і розташовувався у будівлі захопленої росіянами обласної фітосанітарної лабораторії.

Тетяна Петлінська відповідала за бухгалтерський облік і видачу зарплати працівникам незаконного референтного центру в російських рублях.

Колаборантка Тетяна Петлінська. Фото з відкритих джерел

За скоєний злочин жінці заочно повідомили підозру в колабораційній діяльності за ч. 5 ст. 111-1 КК України. Вона може сісти до тюрми на строк від 5 до 10 років з конфіскацією всього майна.

До повномасштабної війни Тетяна Петлінська працювала головною бухгалтеркою Херсонської академії неперервної освіти Херсонської обласної ради. До весни 2020 року вона була начальницею фінансового управління головного управління Держгеокадастру у Херсонській області.

Як писав Європростір, Наталії Мелешко оголосили підозру за роботу на окупантів у Каланчаку Скадовського району Херсонщини.

Відкрийте більше з Європростір

Підпишіться зараз, щоб продовжити читання та отримати доступ до повного архіву.

Продовжити читання