Ви тут: ДОНБАС Експерти-поліцаї з Херсона Микита Щеглов і Сергій Марухін отримали підозри від ДБР

Експерти-поліцаї з Херсона Микита Щеглов і Сергій Марухін отримали підозри від ДБР

Сергій Петренко

33

25-річний Микита Щеглов з Макіївки Донецької області і 37-річний Сергій Марухін з Херсона отримали від Державного бюро розслідувань заочні підозри в скоєнні кримінальних злочинів. Обидва вони працювали “експертами” в окупаційній поліції Херсонської області.

Як повідомляє Європростір з посиланням на оприлюднену підозру, 25-річний Щеглов Микита Сергійович з Макіївки орієнтовно в травні 2022 року добровільно пішов працювати на ворога і не пізніше серпня 2022 року отримав посаду експерта відділення досліджень наркотичних речовин відділу спеціальних експертиз експертно-криміналістичного центру окупаційного МВС Херсонської області.

За скоєний злочин йому повідомили підозру за ч. 7 ст. 111-1 КК України – колабораційна діяльність. Микиті Щеглову світить від 12 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Микита Щеглов – син іншого знаного зрадника, Сергія Щеглова, який очолив окупаційне відділення поліції у Каланчаку Скадовського району Херсонщини.

Щеглов-старший 15 років пропрацював в органах внутрішніх справ України, звільнився у 2010 році через хворобу у званні майор міліції, з посади помічника начальника відділу – оперативного чергового чергової частини Центрально-міського райвідділу Макіївського МУ ГУМВС в Донецькій області. Начальником відділення окупаційної поліції в Каланчаку він став з 22 серпня 2022 року. На цій посаді він викрадав проукраїнських активістів, влаштовував незаконні репресії над ними, примушував їх до співпраці з ворогом, погрожуючи розправою.

Колаборант Сергій Щеглов. Фото з відкритих джерел

А 37-річний Марухін Сергій Миколайович з Херсона підозрюється у державній зраді.

Він з листопада 2020 року і на початку великої війни працював спеціалістом-криміналістом відділу криміналістичного забезпечення слідчого управління ГУНП в Херсонській області. Його звільнили з цієї посади в червні 2022 року.

В травні 2022 року Сергій Марухін перейшов на бік ворога і в червні 2022 року отримав посаду в. о. начальника відділу техніко-криміналістичного забезпечення експертно-криміналістичного центру окупаційного МВС Херсонщини.

Зрадник Сергій Марухін. Фото з відкритих джерел

Марухіну світить довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Як раніше писав Європростір, 36-річний херсонець Андрій Єфіменко отримав від СБУ заочну підозру в колабораційній діяльності за роботу тюремником на окупантів.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Відкрийте більше з Європростір

Підпишіться зараз, щоб продовжити читання та отримати доступ до повного архіву.

Продовжити читання