Ви тут: Новини Оксана Донченко і Надія Брага з Качкарівки на Херсонщині отримали підозри за...

Оксана Донченко і Надія Брага з Качкарівки на Херсонщині отримали підозри за роботу в окупаційній ДВК

Валентин Альба

94

50-річна Донченко Оксана Вікторівна і 55-річна Брага Надія Павлівна, мешканки села Качкарівка Милівської громади Бериславського району під час тимчасової окупації правобережної Херсонщини працювали на ворога в незаконній ДВК № 809.

За даними слідства, Оксана Донченко працювала на так званому “референдумі” в 2022 році заступницею голови “ДВК” № 809, а її подільниця Надія Брага – секретаркою в цій же комісії. Незаконна дільнична виборча комісія №809 діяла в селах Качкарівка і Саблуківка Качкарівського старостату Милівської громади. “ДВК” розміщувалася в захопленому Качкарівському будинку культури.

Оксана Донченко (на передньому плані) на своїй новій “історічєской родінє” з сюжету російських пропагандистів

За скоєний злочин обом жінкам 9 березня управління СБУ в Херсонській області заочно повідомило підозру в колабораційній діяльності за ч. 5 ст. 111-1 КК України. Вони можуть сісти за ґрати на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Колаборантка Надія Брага (Кельник). Фото з соцмереж

Відомо, що обидві колаборантки встигли втекти до РФ. Оксана Донченко навіть знялася в сюжеті російських пропагандистів зі своєї нової “історічєскої родіни”, зі Ставропольського краю.

Як повідомляв Європростір, 68-річна Мірошниченко Тамара Пантеліївна, уродженка села Петрівці Волноваського району Донеччини, мешканка Берислава Херсонської області отримала заочну підозру Національної поліції України в колабораційній діяльності.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я