Рішення прийняли на сходці села.

Оголосити недовіру і почати збір підписів за дострокове зняття з посади сільського голови Володимира Лукашенка вирішили 23 червня на сходці громади жителі Малокаховки Каховського району.  

Основним питанням на сходці, як оголосили її організатори, був звіт Лукашенка за свою роботу. Саме зібрання, до речі, влаштували вже вдруге, оскільки на попередню сходку 30 травня сільський голова не прийшов.

– Насправді наболілих питань у нашій громаді дуже багато. Звіт Лукашенка – одне з них. Адже він за всю свою каденцію ще жодного разу не звітував перед своїми виборцями, – розповіли організатори зборів.

Проводити сходку довелось в центрі села, просто неба. Директорка будинку культури відмовилась пропускати односільчан до приміщення, пояснюючи це карантинними обмеженнями і тим, що залу не встигли обробити дезінфікуючими засобами.

– За сходку в будинку культури 30 травня мені ледь не вліпили штраф у 17 тисяч гривень! Нащо воно мені потрібно! – обурено заявила вона.

Сам сільський голова погодився виступити перед людьми, однак поводився дуже нервово. На уточнюючі питання і репліки присутніх реагував агресивно. Він пояснив це тим, що почуває себе зле. І взагалі, мовляв, йому не можна нервуватися.

– Насправді я уже звітував перед людьми. Коли у нас День села був, я стояв там на порозі і розповідав, що ми тут зробили. Це що, не звіт? Звіт, я думаю, – пояснив Володимир Лукашенко.

За словами сільського голови, за останні 5 років йому багато що вдалося зробити у Малокаховці – відремонтувати будинок культури, зберегти амбулаторію, організувати для людей безоплатну роздачу овочів до свят, зробити освітлення і асфальт у школі, забезпечити всіх подарунками до різноманітних заходів.

– Ви думаєте, ці подарунки мені зверху Господь Бог дає? Я це по фермерах збирав і власні гроші вкладав. Щоб концерти були нормальні. І подарунки. Все ж було прекрасно, – сказав Лукашенко.

У відповідь присутні перерахували претензії до голови громади. Серед них: виділення земельних ділянок наближеним до Лукашенка людям, виплата захмарних зарплат і премій місцевим чиновникам, прийняття незаконних, на думку селян, рішень сільради.

Всі ці претензії жителі Малокаховки написали і в заяві до райвідділу поліції. Проте, за інформацією начальника райвідділу Вадима Парфентєва, поліція навіть не стала вносити подану ними інформацію до Єдиного реєстру досудових розслідувань, обмежившись банальною перевіркою.

Сам Лукашенко претензії на свою адресою назвав брехнею. Але залишатись до кінця зборів не став. Тому як люди голосували за оголошення йому недовіри сільський голова вже не побачив.

Продовження теми – в наступних публікаціях.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я