Івану Денисюку загрожує позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

Експоліцейському Каховського районного відділу поліції головного управління Нацполіції в Херсонській області повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомила пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

“За даними слідства, підозрюваний під час збройної агресії рф проти України добровільно погодився на зайняття посади в незаконно створеному окупаційною владою правоохоронному органі – «народна міліція», яка здійснює свою діяльність на території Каховського району Херсонської області. Він зайняв посаду так званого «заступника начальника відділу суспільної безпеки», – йдеться в повідомленні обласної прокуратури.

За нашими даними, підозру оголосили Денисюку Івану Юрійовичу, який раніше працював помічником чергового чергової частини Каховського районного відділу поліції.

За вчинене йому загрожує позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що крім Івана Денисюка в пропагандистських відео в проросійських телеграм-каналах “засвітився” місцевий житель Добродій Антон Анатолійович. Його представили “замначальником по разыскной деятельности отдела полиции г. Каховка».

Утім, за нашою інформацією, Антон Добродій не встиг довго послужити окупаційній владі в рідному місті. Він встиг кинути “на гроші” російських загарбників і втік.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я