В родині колаборантів Усів завжди називали себе “патріотами України”.

Поверненням до “традиційних православних і сімейних цінностей” назвав захоплення Херсонської області російськими військами так званий “заступник голови воєнно-цивільної адміністрації” Херсонщини, колаборант і зрадник Кирило Стремоусов.

Київ більше не зможе нав’язувати нашому краю свою уродську нацистську політику, спрямовану на знищення людей та їхньої самобутності, – заявив він в інтерв’ю російським телепропагандистам.

Проте, як видно з “призначень” окупантів на місцях, впроваджувати “традиційні православні і сімейні цінності” в тимчасово окупованій росією Херсонщині будуть проститутки і зрадники “зі стажем”.

Жителі Каховки могли звернути увагу на численні коментарі в місцевих групах у Фейсбуці від “Заряни Анатольевны”, або “Зари Души”, як іноді вона себе називає. Вона є подругою гауляйтера міста, який зараз називає себе “заступником голови воєнно-цивільної адміністрації Каховки”, павла філіпчука. Також “Заря Души” відкрито погрожує журналістам і дає коментарі під постами свого коханого, з яких чимало каховчан зробили висновок, що вона виступає спікеркою місцевих колаборантів.

скріншот листування: Фейсбук/Олег Батурін

Справжнє ім’я “Зари Души” – Заряна Ус.

Заряна Ус

І вона, і її донька, якій вже більше 20 років, – проститутки. Свого часу Заряна торгувала своїм тілом у готелі “Таврія” в Каховці, а потім влаштувалась до готельного комплексу в Києві і там надавала сексуальні послуги заможним клієнтам. Заробляє на цьому тепер і її донька, але переважно надає сексуальні послуги в інтернеті. Також Заряна Ус набрала чимало кредитів і всім про це розповідала. Мабуть, щоб нічого не повертати, вона долучилася до окупантів і до збройного захоплення Каховки. Але всі, хто її знає, сміються, що така людина тепер відповідає за “сімейні цінності”, про які постійно говорять самі окупанти. Виходить, що “сімейні цінності” по-російські – це спати з усіма підряд, стрибати з ліжка до ліжка, ще й хизуватись цим. “Гарні” цінності, нічого не скажеш, – на умовах анонімності розповіла знайома Заряни Ус з Каховки.

За її словами, до близького знайомства з пашєю філіпчуком Заряна деякий час була дружиною Олександра Уса – іншого зрадника з Каховки.

Олександр Ус став відомим 25 липня 2016 року після того як разом зі своїм другом зірвав і розірвав державний прапор на каховській автостанції, а потім влаштував бійку з ветераном АТО, який намагався захистити символ нашої держави. Після цього інциденту Олександр Ус втік від слідства по відкритій справі щодо наруги над державною символікою до тимчасово окупованого росією Севастополя.

Олександр Ус, фото: Фейсбук/Олег Батурін

До цього Олександр Ус служив у ВМС України, присягав народу України, у 2008 році звільнився у запас у званні капітана-лейтенанта, тривалий час служив у миротворчих силах – перекладачем в Іраку. Має українське та російське громадянство. Після втечі до Севастополя служив у СОБР – спеціальному загоні швидкого реагування мвс росії та мріяв про приєднання рідної Херсонщини до рф.

Водночас Олександр Ус намагався переконати жителів Каховки через місцеву газету, що не є зрадником.

Моих родителей и бабушку многие из Вас знают лично, соответственно могут представлять, что воспитывался я в атмосфере любви к Родине и народу Украины, потому и избрал самый почетный для любого мужчины путь ­- стал военным. Я верой и правдой служил народу Украины. Я с большим уважением отношусь к людям, взявшим в руки оружие для защиты своей Родины, своего народа. И это потому, что мне и самому приходилось смотреть на людей сквозь прицел автомата Калашникова во время службы в составе украинского миротворческого контингента в Ираке. И цена мира мне тоже известна, не «русского мира», как мне приписывается, а мира, когда не гибнут люди“, – писав він у 2016 році. Проте в щирість його слів повірили одиниці каховчан.

В родині Усів Олександр – не єдиний зрадник.

Його рідна сестра Олена Терещенко, дружина відомого у Каховці бізнесмена, співвласника місцевої мережі побутової техніки “Фактор”, погодилась “очолити” каховську школу №1. Її не зупинило те, що в школі є повноправний директор, Віктор Пендальчук. Якого окупанти невдовзі викрали з його рідної домівки і вивезли в невідомому напрямку.

Олена Ус друга ліворуч біля дошки, фото: Фейсбук/Олег Батурін

Олена Терещенко працювала вчителькою початкових класів. Має диплом НАДУ, тому весь час хотіла щось очолити. Але нікому з думаючих не прийшло в голову призначати її на керівну посаду. Тепер збулась мрія ідіотки, – прокоментував це “призначення” колишній начальник управління освіти Каховської міськради, депутат Каховської міськради Михайло Гончар.

Головне, що дочка Олени Терещенко-Ус вчиться і живе в Польщі, не в Саратові, а Лєна буде примушувати українських дітей любити “русский мір”, бо ж чужих дітей їй не шкода, – так відреагувала на цю новину жителька Каховки Катерина.

За словами співробітників школи №1, перше, про що їм повідомила нова “директорка” – що у окупантів нема грошей на виплату їм заробітної плати.

Тому всім, хто працює, будуть виплачувати зарплату “сухпайками”, – розповіла на умовах анонімності співробітниця школи №1.

Долучився до зрадників і батько Олени та Олександра – Сергій Ус. Відомий у Каховці як професійний фотограф та відеооператор-“халтурник” він тепер озвучує “урочисті події” окупантів і допомагає готувати парад до “дня пабєди” 9 травня, який вже анонсували місцеві колаборанти.

Сергій Ус

Сергій Ус був присутній на проукраїнських мітингах у Каховці в березні і активно фотографував їхніх учасників.

Тепер зрозуміло, хто допомагав здавати російським виродкам-окупантам інформацію про патріотично налаштованих жителів міста і допомагав їх викрадати і вивозити до катівень. І ця людина все своє життя била себе в груди, називала “патріотом”, з ним постійно носилася місцева влада, ставила у приклад, видавала грамоти. А він виявився конченою сволотою, – на умовах анонімності розповів співробітник Каховської міської ради.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я