Вбитий водій місцевого водоканалу, центр і околиці міста оточені російськими військовими.

25 лютого російські окупанти розстріляли аварійну машину новокаховського водоканалу. Це сталось на вулиці Фабричній в районі меблевої фабрики, коли машина з головним інженером підприємства їхала в бік сусіднього Таврійська. Загинув водій — Віктор Гімбаровський. Його тіло росіяни віддавати представникам територіальної громади відмовились, пообіцявши “віддати пізніше”.

Головний інженер водоканалу не постраждав.

Цю інформацію підтвердила начальниця відділу збуту комунального підприємства “Міський водоканал”, голова ради голів ОСББ та ЖБК Нової Каховки при міському голові, членкиня виконавчого комітету Новокаховської міськради Ольга Рашевська.

Також 25 лютого в тому ж районі міста росіяни обстріляли машину представника місцевої самооборони, який повертався з Таврійська.

– Наш побратим вискочив з машини та спробував заховатися, його руку злегка зачепило кулею. Машина майже не потребує ремонту, бо ремонтувати вже нема чого, – повідомив один із організаторів самооборони Нової Каховки Сергій Цигіпа.

За його словами, 24 лютого на виїзді з Козацького в районі Каховської ГЕС окупанти обстріляли мікроавтобус та легковий автомобіль з сім’єю.

Про погрози розстрілів у соцмережах повідомляють й інші жителі міста.

Ось про ще пишуть в місцевих групах Нової Каховки:

В Новій Каховці зараз неспокійно. Центр міста повністю оточений окупаційними військами. Вони не підпускають до будівлі міської ради нікого з цивільних і погрожують вбивати на ураження кожного, роблячи попереджувальні постріли у повітря. Протягом дня місцеві жителі чули постріли в центральній частині — в районі прокуратури, паркової зони та стадіону “Енергія”.

На сторінці Новокаховської міськради в Фейсбуці 26 лютого з’явилось звернення до мешканців міста з закликом не покидати свої житлові квартали.

“Заради збереження свого життя та здоров’я! Особливо не пересувайтесь в бік вулиць Промислова та Фабрична”, – йдеться в повідомленні.

– На будівлі лікарні в центрі міста державного прапору, що ще 25 лютого майорів, вже нема. На моїх очах у двір лікарні заїхав військовий джип з червоним хрестом та Z на дверях, хотів сфотографувати, але мені z-чоловічок пригрозив автоматом, – розповів Сергій Цигіпа.

Загін самооборони і муніципальна охорона продовжують патрулювати вулицями міста, яке повністю залишили поліція, прокуратура, СБУ. Завдяки ним, за повідомленням міської ради, близько 17:00 25 лютого вдалося затримати чоловіка, який заліз до приміщення покинутого військкомату і намагався його обікрасти.

Продовжують тривати бої на підступах до Каховської ГЕС. Дуже неспокійно в селі Веселе та селищі Козацькому — зараз це одні з найгарячіших точок в області.

– У Веселому третій день нема світла. Всі люди ховаються, бояться вийти на вулицю, – розповіла староста села Людмила Аннас.

Більш-менш спокійно у Каховці. Проте тут місцева влада стикнулася з проблемою нестачі дріжджів для випічки хліба. А всі дороги для його завезення зараз, фактично, перекриті. Крім того, у багатьох людей закінчується готівка, а купити продукти за допомогою картки практично неможливо.

Водночас на лівобережжі Херсонщини місцеві жителі фіксують нові й нові переміщення колон російської техніки.

– У нас колони проходять через Малу Благовіщенку, Велику Благовіщенку, Нову Єлизаветівку і прямують до трас до кільця і далі в бік Запорізької області, – повідомив 26 лютого голова Горностаївської громади Дмитро Ляхно.

Ворожа техніка проходила також по території сусідньої Костянтинівської громади.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я