Її середня зарплата становила більше 135 тисяч грн на місяць.

Майже 1,5 мільйона гривень зарплати за неповні 11 місяців 2020 року отримала голова Каховської райради попереднього, сьомого скликання, Тетяна Тертична. В середньому це становило 135,3 тис. грн щомісяця.

Таку суму вона вказала у своїй електронній декларації, поданої перед звільненням: її повноваження були припинені 20 листопада. Крім зарплати вона задекларувала також отриману протягом 2020 року пенсію в 51 тис. грн.

Тетяна Тертична в центрі

Дохід Тертичної в рази перевищував зарплату співробітників апарату Каховської райради, голів інших райрад Херсонщини і навіть президента України Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Приміром, начальниця відділу з організаційної роботи та загальних питань Каховської райради Наталія Зубач задекларувала отриману за неповні 11 місяців 2020 року зарплату в 258,3 тис. грн, або в середньому майже 23,5 тис грн/міс. У керуючої справами ради Ольги Кононович зарплата в останній рік повноважень склала 302 тис. грн, або в середньому 27,5 тис. грн/міс. У головної бухгалтерки райради Ольги Афанасьєвої — 141,3 тис. грн, або в середньому 12,8 тис. грн/міс.

Водночас голова Горностаївської райради 7 скликання Сергій Карпеченко задекларував отриману протягом 2020 року зарплату майже в 323,5 тис. грн, або в середньому 29,4 тис. грн/міс. А голова Верхньорогачицької райради 7 скликання Геннадій Нестеренко — майже 302 тис. грн, або в середньому 27,4 тис. грн/міс.

Ми спробували дізнатись, з чого саме складалась зарплата голови Каховської районної ради. Однак надавати відповідь на поданий нами 29 жовтня запит Тетяна Тертична відмовилась. Вона пояснила, що райрада на цей момент уже не була розпорядником цієї інформації, оскільки всю бухгалтерську документацію встигли передати до архівного відділу Каховської райдержадміністрації.

Ми перенаправили свій запит до РДА, проте станом на 11 грудня відповіді так і не отримали.

Нагадаємо, що з квітня уряд обмежив зарплату всіх державних службовців незалежно від рангу і посад, у тому числі в органах місцевого самоврядування на час карантину на рівні 47 230 грн/міс. Це ж обіцяв українцям і президент Володимир Зеленський. Як запевняв він у своєму відеозверненні на початку квітня, мільйонні зарплати та премії посадовців – у минулому. Як виявилося, обіцянки гаранта жодним чином не стосуються посадовців Каховської райради.

Наприкінці серпня 2020 року рішенням Конституційного суду України обмеження на виплату зарплат посадовцям у бюджетних установах скасували.

Як ми вже повідомляли, у 2019 році зарплата Тетяни Тертичної становила майже 1 млн. грн. Для порівняння: зарплата президента України зараз становить 28 тис. грн/міс.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я