Комунальне підприємство опинилось під загрозою знищення.

Виставити на продаж приміщення найстарішої аптеки міста вирішила 20 серпня Каховська міськрада.

За традицією, чиновники навідріз відмовились пояснювати причини цього рішення. Хоча невдовзі воно може викликати серйозні проблеми для хворих, які потребують наркомістких медичних препаратів: КП «Каховська центральна районна аптека №27» є єдиним на території Каховщини, що має ліцензію на їх продаж.

За словами Тетяни Тертичної, голови районної ради, якій підпорядковується аптека, керівництво міста не попереджало про намір виселити підприємство.

– Аптека орендує приміщення у міста. Якщо ж її виселять, комунальне підприємство опиниться під загрозою ліквідації. Адже воно навряд чи зможе переоформити ліцензію на продаж наркомістких препаратів за іншою адресою. Процедура отримання цієї ліцензії дуже непроста, в ній суворо прописані всі умови щодо зберігання медикаментів з прив’язкою до конкретної адреси, – прокоментувала Тетяна Тертична.

Разом із приміщенням аптеки Каховська міськрада виставила на продаж й багато інших об’єктів. «Велика приватизація по-каховськи» уже розпочалася: на 25 серпня призначений аукціон з продажу приміщення, що колись належало місцевій організації ветеранів Другої світової війни. Стартова ціна цього приміщення в центральній частині міста на Набережній загальною площею 84 кв м визначена в 524 тис. грн.

Також у Каховці збираються продати колишню казарму по вул. Айвазовського, 4а, приміщення колишньої фотостудії на Набережній, готель «Таврія», будівлі колишньої вечірньої школи та колишнього кінотеатру – загалом 12 об’єктів.

Цікаво, що в тій же Каховці нещодавно викликав чималий розголос продаж районною радою будівель, що колись належали редакції газети «Каховська зоря», райдержадміністрації і дитячій поліклініці. Водночас старт великого розпродажу майна міської громади залишився майже непоміченим.

– Ми виставляли на продаж будівлі, від яких відмовились їхні господарі: редакція газети, поліклініка, – пояснила Тетяна Тертична. – Вся цю процедуру ми проводили ретельно, зустрічалися і обговорювали все з зацікавленими сторонами, депутатами райради. Все це, на жаль, відсутнє з боку міської влади.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я