Пресслужба обласного главку поліції оприлюднила недостовірну інформацію.

Відпустили з СІЗО з обранням запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання.

Таку ухвалу 7 липня прийняв Новокаховський міський суд стосовно винуватця масштабної пожежі в 122-квартирному п’ятиповерховому будинку на вул. Букіна, 20.

Іншу інформацію щодо цієї справи оприлюднила пресслужба обласного главку Національної поліції.

За її версією, суд “не підтримав клопотання слідчого та залишив підозрюваного, який вчинив масштабну пожежу у житловому будинку поза умовами СІЗО”.

Керівниця пресслужби відомства Тетяна Пшонь пояснила, що джерелом цієї інформації був начальник Новокаховського відділу поліції.

Як виявилось, вона є недостовірною, що вже спростували в Новокаховському міському суді.

“Ухвалою слідчого судді Новокаховського міського суду Херсонської області  від 07 липня 2020 року було ЗАДОВОЛЕНО клопотання слідчого СВ Новокаховського ВП ГУНП в Херсонській області Кекуха М.В., погодженого з прокурором Новокаховської міської прокуратури Караваном А.М., про застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання стосовно громадянина, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 270 Кримінального кодексу України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, якщо воно спричинило виникнення пожежі, якщо воно спричинило майнову шкоду в особливо великому розмірі або інші тяжкі наслідки)“, – йдеться в повідомленні суду.

Фрагмент судової ухвали від 7 липня 2020 року

Нагадаємо, що 5 липня, внаслідок масштабної пожежі був повністю знищений дах багатоквартирного будинку на вулиці Букіна, 20 в місті Нова Каховка. Імовірного винуватця поліція затримала на місці події.

Відповідно до статті 179 Кримінального процесуального кодексу України, особисте зобов’язання полягає у покладенні на підозрюваного, обвинуваченого зобов’язання виконувати покладені на нього слідчим суддею, судом обов’язки, передбачені статтею 194 цього Кодексу.

Підозрюваному, обвинуваченому письмово під розпис повідомляються покладені на нього обов’язки та роз’яснюється, що в разі їх невиконання до нього може бути застосований більш жорсткий запобіжний захід і на нього може бути накладено грошове стягнення в розмірі від 0,25 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб до 2 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Контроль за виконанням особистого зобов’язання здійснює слідчий, а якщо справа перебуває у провадженні суду, – прокурор.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я