Відносно дій окупаційної влади в Криму розпочали кримінальне провадження.

За ініціативою Представництва Президента України в АР Крим Прокуратура Автономної Республіки Крим розпочала кримінальне провадження за статтею 252 Кримінального Кодексу України за фактом вчинення представниками окупаційної влади Криму дій, спрямованих на умисне знищення та пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об’єктів природно-заповідного фонду.

Мова йде, зокрема, про Кримський природний заповідник, орнітологічну філію Кримського природного заповідника “Лебедині острови”, Ялтинський гірсько-лісовий природний заповідник, національний природний заповідник “Мис Мартьян”, Опуцький природний заповідник.

Про це повідомили в Представництві Президента в АРК.

“Екологічне питання перебуває в фокусі постійної уваги Представництва Президента України в АР Крим.

На базі Кримського природного заповідника, окупаційною владою був незаконно створений національний парк “Кримський” площею більше 35 гектар, та виведено з його складу орнітологічну філію “Лебедині острови”. Незаконне пониження статусу Кримського природного заповіднику до статусу національного парку буде мати руйнівні наслідки для його функціонування. На відміну від природного заповідника, згідно російського законодавства, яке незаконно застосовується на території Криму, на території національного парку можна вести господарську та рекреаційну діяльність, що значною мірою впливає на збереження гірських заповідних лісів, тваринної та рослинної різноманітності.

Представництво буде і надалі фіксувати подібні порушення на території Кримського півострова та передавати їх для подальшого реагування до прокуратури АР Крим, а також для підняття питання про злочини Російської Федерації в екологічній сфері на міжнародних майданчиках та у щорічній резолюції Генеральної Асамблеї ООН щодо ситуації на тимчасово окупованій території АР Крим та міста Севастополь”, – прокоментувала перша заступниця Представника Президента в АР Крим Даша Свиридова.

Представництво Президента України в АР Крим подякувало Прокуратурі АР Крим за проактивну позицію у питаннях захисту екологічних прав мешканців Криму.

Нагадаємо, що раніше Прокуратурою Автономної Республіки Крим розпочаті кримінальні провадження за порушення правил екологічної безпеки під час будівництва Керченського мосту та траси “Таврида”, а також за фактом незаконного видобутку піску та корисних копалин в районі Каркінітської затоки Чорного моря.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я