З 12 червня більше отримувати будуть усі співробітники органів місцевого самоврядування.

З 11,1 до 15 тис грн з 12 червня збільшились посадові оклади у міських голів Нової Каховки і Каховки. З урахуванням надбавок за ранг, вислугу років, високі досягнення у праці, щомісячні премії та різні види допомог очільник Нової Каховки Володимир Коваленко, приміром, отримуватиме в середньому не 36 тис грн/міс., як торік, а вже біля 45 тис грн/міс.  

Рішення про нові умови оплати Коваленка 18 червня на своїй закритій сесії затвердила Новокаховська міська рада.

12 червня вступила в дію постанова Кабінету міністрів щодо нових посадових окладів працівників місцевого самоврядування. Хоча рішення нашої міськради суто формальне, ми повинні його прийняти для виконання фінансової дисципліни. В подальшому відповідні нові оклади будуть встановлені всім іншим заступникам міського голови і спеціалістам, – пояснив секретар міськради Олександр Лук’яненко.

Оклади перших заступників міських голів Нової Каховки і Каховки підвищились з 10 до 12,5 тис. грн, оклади заступників – з 9,5 до 12 тис. грн., старост – з 9 до 10,5 тис. грн, начальників управлінь міськрад – з 6,7 до 7,2 тис. грн.

Більше отримуватимуть й усі інші співробітники сільських, селищних, міських, районних та обласних рад.

Нагадаємо, що у 2019 році зарплати чиновників на Херсонщині суттєво виросли. Про це свідчать їхні декларації, оприлюднені навесні.

Серед найбільш високооплачуваних посадовців області – міські голови Нової Каховки Володимир Коваленко і Херсона Володимир Миколаєнко. А також голова Каховської райради Тетяна Тертична, яка у 2019 році отримала зарплату в майже 1 млн грн.

Як ми повідомляли, під час карантину керівництво Каховської міськради вимагало від своїх підлеглих масово писати заяви про відпустки за власний рахунок. У той же час наближеним до себе посадовцям нараховували розкішні премії, які сягали 60 тис грн/міс.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я