Презентація партії «Пропозиція» відбулась 19 червня в просторі Creative State столичного центру «Гуллівер».

Міський голова Каховки Андрій Дяченко визначився, від якої партії балотуватиметься на місцевих виборах 25 жовтня.

19 червня він взяв участь в презентації нової партії «Пропозиція», до якої, крім нього, увійшли 5 міських голів Дніпра, Миколаєва, Житомира, Чернівців і Кропивницького.

Учасники презентації просили не називати їх «партією мерів».

Ми – партія територіальних громад, – заявив «Лівому берегу» міський голова Дніпра Борис Філатов.

Щоправда, розповідаючи про створення нової політсили, він узагалі не згадував про очільника Каховки. За словами Філатова, головними ініціаторами були мери п’ятьох великих українських міст.

Сам Андрій Дяченко заявив, що до «Пропозиції» долучились міські голови, які «успішно працюють не один рік і знають, як розвивати міста навіть у кризових умовах». Себе він зарахував до таких успішних мерів.

«Приклад тому – наша Каховка, яка навіть в умовах карантину з кожним днем стає красивішою. І це не черговий політичний проєкт з метою виграти вибори. Ми об’єднуємось, щоб захищати права міст на розвиток в умовах децентралізації», – написав він на своїй сторінці у Фейсбуці.

На презентації партії заявили, що свій перший з’їзд вона проведе на початку липня. На нього пообіцяли запросити й інших міських голів.

Оцінюючи перспективи нової політсили, експерти звернули увагу одразу на кілька проблем. За словами політолога Володимира Фесенка, «Пропозицію» вже сприймають як партію мерів. І цього позиціонування їм навряд чи вдасться позбутися.

Світлина – Фейсбук/Андрій Дяченко

В інтерв’ю виданню «Новое время» Фесенко також сказав, що оскільки міські голови Львова, Харкова і Києва не приєдналися до проєкту, у «Пропозиції» є перспективи лише в кількох регіонах України.

Нагадаємо, що останнім часом Каховка опиняється в епіцентрі гучних скандалів, пов’язаними з махінаціями при проведенні тендерних закупівель і намаганні обійти систему «Прозорро». А під час карантину місто «прославилось» примусовою масовою відправкою вчителів і інших бюджетників у відпустки за власний рахунок, а також відмовою від фінансування соціальних програм і підтримки вдов загиблих учасників АТО. У той же час самі посадовці нараховували собі розкішні премії, які сягали 60 тис. грн/міс.

На минулих виборах Андрій Дяченко йшов від партії “Блок Петра Порошенка” (зараз – “Європейська солідарність”).

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я